20.000 de oameni vor fi afectaţi de eliminarea cumulului pensiei cu salariul

Eliminarea cumulului pensiei cu salariul reprezinta una dintre masurile de reducere a cheltuielilor salariale in domeniul bugetar si va afecta circa 20.000 de oameni, a declarat ministrul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, Marian Sârbu, intr-o emisiune televizata.

De asemenea, in decurs de un an fiecare ordonator de credit va avea un plafon de cheltuieli, aceasta reprezentând principala masura de planificare bugetara.

“Daca vorbim de tinta de reducere a cheltuielilor cu salariile asta nu inseamna neaparat disponibilizari masive, iar legea unica de salarizare, prin disciplina pe care o va aduce, va ajuta foarte mult.

Guvernul, la inceputul mandatului a blocat 145.000 de posturi, ceea ce inseamna imposibilitatea de a face noi angajari.

Asta inseamna o reducere de 10% a cheltuielilor. Am adoptat Ordonanta de Urgenta, agreata cu sindicatele si patronatele si am stabilit plafonuri maximale la unele sporuri.

Aceste doua masuri fac parte dintr-un pachet mai larg datorita caruia FMI a avut incredere sa ne acorde imprumutul”, a explicat Sârbu.

Ministrul Muncii a precizat ca aceste sporuri, care in prezent reprezinta 51% din fondul total de salarii, trebuie sa ajunga, in 3 ani, sa reprezinte 30%.

Citește și
1 Comentariu
  1. menomorut spune

    Foarte bine .Sigur in randurile celor care cumuleaza aceste valori sunt cei care au pensii intre 500 euro si 5000 euro ca doar nu or fi pensionari de la vechile CAP-uri sau cine stie ce amarati care abia reusesc sa-si acopere costul medicamentelor

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.