2010 va fi un an de stabilitate pentru piaţa locală de leasing operaţional

Anul 2010 va fi unul de stabilitate pentru piaţa de leasing operaţional din România, cu cel mult o creştere de 10 la sută, cu condiţia să nu se acutizeze criza financiară, estimează specialiştii companiei Arval, firmă ce activează în domeniul leasingului operaţional multimarcă şi în managementul flotelor auto.

‘După cum demonstrează şi studiile efectuate de Arval, într-un moment în care previziunile economice sunt dificil de menţinut de la o perioadă la alta, avem certitudinea că pieţele externe şi cea locală de leasing operaţional au un potenţial foarte ridicat în următorii 3 ani.

De aceea, 2011 va readuce creşterea accelerată a pieţei, va fi un an foarte bun, în opinia noastră’, declară Arnault Leglaye, Managing Director Arval România.

Potrivit unui studiu efectuat de Arval în 12 state europene, în următorii trei ani, se va constata o orientare tot mai accentuată a companiilor către serviciile de leasing operaţional pentru gestionarea flotelor auto, indiferent de dimensiunea business-ului acestora.

63 la sută dintre companiile cu peste 1.000 de angajaţi intenţionează să solicite mai multe tipuri de produse de finanţare specifice leasing-ului operaţional, din acest total 44 la sută apelând deja la o parte dintre aceste opţiuni, iar 20 la sută dintre companii vor renunţa la metodele de finanţare actuale şi au în vedere leasing-ul operaţional.

De asemenea, 28 la sută dintre companiile cu 100 – 999 angajaţi intenţionează să apeleze la o gamă mai variată de soluţii de finanţare prin leasing, iar 24 la sută dintre firmele cu 10 – 99 angajaţi adoptă aceeaşi perspectivă, precum şi 10 la sută dintre companiile cu mai puţin de 10 angajaţi.

Studiul relevă, în acelaşi timp, faptul că, în următorii trei ani, companiile care au apelat deja la servicii de leasing nu intenţionează să renunţe la ele în detrimentul altor soluţii de finanţare.

În ceea ce priveşte companiile care achiziţionează vehiculele în mod direct, lucrurile nu stau la fel, întrucât şase la sută şi-au declarat intenţia de a renunţa treptat la această opţiune.

8 la sută dintre firme şi-au manifestat aceeaşi opinie în legătură cu creditul auto şi 5 la sută dintre companii intenţionează, de asemenea, să renunţe în timp la servicii de leasing financiar.

Fondată în 1989, Arval este o companie de referinţă la nivel internaţional în leasingul operaţional multimarcă şi în managementul flotelor auto, fiind lider pe piaţa leasingului operaţional în Franţa şi Italia. În prezent, Arval activează în 39 de ţări, deţinând 22 de unităţi şi având o largă reţea de parteneriate în alte 17 ţări.

Arval şi-a început activitatea în România la sfârşitul anului 2006, iar la jumătatea anului 2009 deţinea deja o flotă administrată de 2.300 vehicule.

Cu 602.000 de vehicule în regim de leasing operaţional şi 688.000 de vehicule administrate la sfârşitul anului 2008, Arval este parte a BNP Paribas Group, liderul european al serviciilor bancare şi unul dintre primele şase cele mai solide grupuri bancare la nivel internaţional, potrivit Standard&Poor’s.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.