Boc: Programul “Prima casă” s-a transformat în primele 1.000 de case

Premierul Emil Boc a declarat, sâmbata, la Ploiesti, ca Programul “Prima casa” s-a transformat in primele 1.000 de case care deja au fost vândute.

“Ieri am aflat ca Programul “Prima casa” acum s-a transformat in primele 1.000 de case care deja au fost vândute, in mai putin de o luna de când a devenit programul operational, de când s-au elaborate normele metodologice de catre banci”, a spus Boc.

El a subliniat ca astfel se deblocheaza un alt sector al economiei nationale – sectorul constructiilor – si se mentin locurile de munca, “dând posibilitatea celor care astazi traiau in chirie, cu banii pe care ii plateau, sa mearga la banca si sa-si plateasca rata, si sa aiba o casa in proprietate”.

Premierul a adaugat ca “lucrurile iarasi merg si aici in directia buna, iar rata somajului o tinem deocamdata sub control – 6,3% – una dintre cele mai scazute din Uniunea Europeana.

“Daca vom continua reforma statului, asa cum am inceput-o, sunt convins ca incepând cu anul viitor, vom vedea resurse financiare pentru modernizarea tarii, pentru ca din nefericire, astazi, foarte multe resurse publice, bani din buzunarul românilor, merg si sunt cheltuiti fara nici un fel de noima de structuri guvernamentale, cum sunt agentiile pe care le vom restructura”, a spus primul ministru.

El a precizat ca va fi restructurat aparatul de functionare si la administratiile locale, “cu alte cuvinte se va face o reforma a statului”.

“ Asta inseamna sa cheltuiesti atât cât trebuie pentru fiecare domeniu de activitate: pentru invatamânt, pentru sanatate, pentru ordine publica, pentru infrastructura, pentru administratie locala, pentru agentii guvernamentale, pentru ministere, pentru aparatul Guvernului, adica atât cât trebuie atât sa se utilizeze”, a mai spus Boc.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.