Cea mai nouă rezervaţie de zimbri din ţară, la Braşov

La 45 de kilometri de municipiul Brasov, in localitatea Vama Buzaului, intr-un peisaj montan deosebit se afla cea mai noua rezervatie de zimbri din tara, infiintata la sfârsitul anului trecut.

Daca la inceput au fost cinci animale adulte, donatii din Austria, Elvetia si Italia, de trei luni, rezervatia s-a marit cu inca unul, dupa ce una dintre femele a adus pe lume un pui.

Potrivit administratorului rezervatiei, Roth Fabian, este posibil ca odata cu racirea vremii sa mai fie aduse si alte exemplare din Polonia, tot ca donatie.

Rezervatia de zimbri de la Vama Buzaului, a IV-a ca marime din tara, dupa cele din judetele Neamt, Hunedoara si Dâmbovita, se intinde pe o suprafata ingradita de 9,5 hectare urmând sa se extinda la 80 de hectare de padure.

Rezervatia, unde accesul este liber, a fost infiintata la sfârsitul anului trecut de Consiliul Judetean Brasov si primaria din Vama Buzaului cu scopul de a atrage un numar mai mare de turisti intr-o zona montana deosebit de frumoasa.

Dupa vizitarea rezervatiei, turistii pot ajunge la cascada Urlatoarea, aflata la o distanta de 4 kilometri.

Cei care doresc sa ramâna mai multe zile in zona, o pot face la pensiunile de 2, 3 si 4 margarete, unde cazarea costa intre 80 si 100 de lei de persoana pe noapte, in functie de confort, la care se adauga 30-40 de lei pentru masa.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.