Cine mai ia 1.000 de euro la angajare

Contabilii seniori, analistii financiari, area sales managerii sau junior product managerii se numara printre putinii candidati care mai primesc oferte salariale de 1.000 de euro la momentul angajarii, cu exceptia categoriilor de management unde salariile sunt cu mult mai mari, trecand de multe ori si de 10.000 de euro net.

.
Nu toata lumea a ramas insa la fel de „norocoasa”. Cei care se angajeaza acum pe pozitii de accountant, senior accountant, senior recruiter, reprezentant medical sau specialist marketing nu mai sunt remunerati in acelasi fel ca anul trecut.

In aceeasi masura, pretentiile candidatilor au scazut considerabil, acestia acceptand oferte pe care in urma cu un an sau doi le-ar fi refuzat.

Ponderea angajatilor cu venituri peste 1.000 de euro a scazut cu 31,4% in primul semestru al acestui an, fata de primele sase luni ale lui 2008, arata o analiza asupra unui numar de 100 de companii din mediul privat, care insumeaza aproximativ 11.000 de angajati, realizata de Paylogic, companie specializata in servicii de outsourcing salarizare si administrare de personal.

Potrivit Paylogic, fata de primele sase luni ale anului 2008, pentru primele sase luni ale lui 2009 numarul angajatilor noi cu venituri de peste 1.000 de euro a scazut cu 86,8%.

Integral în Ziarul Financiar

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.