Lipsa toaletelor publice este o problemă gravă, dar nu ţine de competenţa Ministerului Turismului

Ministerul Turismului (MT) considera ca lipsa toaletelor publice din locurile frecventate de turisti reprezinta o problema grava, care trebuie rezolvata cât mai curând, dar nu tine de competenta ministerului, informeaza MT.

“Din pacate, rezolvarea acestei probleme nu este de competenta Ministerului Turismului, ci tine exclusiv de administratiile publice locale si de Administratia Nationala a Drumurilor”, se arata in comunicatul MT.

Reprezentantii ministerului au discutat aceste aspecte atât cu primari si presedinti de consilii judetene, cât si cu conducerea Automobil Clubul Român.

Comunicatul MT a fost remis in urma anuntului ANAT privind neimplicarea ministerului in rezolvarea problemei toaletelor publice din zonele turistice si a reclamat campaniile derulate de MT pentru promovarea pe plan extern.

Totodata, MT a considerat ca acest atac venit din partea ANAT este de natura politica.

“Daca familia sau prietenii d-nei Corina Martin, pesedintele ANAT, doresc sa vânda toalete ecologice catre administratiile publice locale, ii recomandam acesteia sa se adreseze primariilor conduse de colegii lor PSD.

Ne surprinde pozitia d-nei Corina Martin fata de actiunile ministerului de promovare externa a României ca destinatie turistica, cu atât mai mult cu cât aceste actiuni ajuta agentiile de turism sa isi sporeasca veniturile”, se mai precizeaza in comunicat.

Nu in ultimul rând, reprezentatii MT cons idera ca ANAT risca sa se transforme, prin pozitiile exprimate public, dintr-o asociatie reprezentativa pentru agentiile de turism intr-un instrument PSD folosit in batalia politica.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.