Maşini casate prin programul „Rabla” în Germania circulă pe drumurile din Iaşi

1.554 de autoturisme mai vechi de zece ani provenind din Germania au fost verificate de catre RAR Iasi. Recent presa a relatat ca 50.000 de masini ce trebuiau casate au fost exportate in Europa de Est si Africa.

Programul „Rabla” din Germania da mari batai de cap autoritatilor. Politia germana a descoperit ca aproximativ 50.000 de masini ce trebuiau casate prin programul de reinoire a parcului auto au ajuns sa fie exportate de retele criminale organizate in tari din Europa de Est si Africa.

Potrivit Financial Times circa 1,7 milioane de oameni au beneficiat de prima de casare de 2500 de euro pentru achizitionarea unei masini noi, dar autoritatile sustin ca  5-10% dintre masini au ajuns sa fie exportate cu toate ca figurau ca masini casate.

Posibilitatea ca unele dintre aceste masini sa fie inmatriculate in Iasi este una foarte mare tinind cont ca de la inceputul anului 63,35% din masinile verificate mai vechi de 10 ani provin din Germania.

Potrivit Registrului Auto Roman (RAR), in judet, au fost verificate in primele 7 luni 4.920 de autovehicule second hand. Dintre acestea in procent de 50% adica un numar 2.453 de autoturisme au o vechime mai mare de 10 ani, iar 1.554 dintre cele trecute de un deceniu provin din Germania.

Sursa: Ziarul de Iasi

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.