Nokia va lansa primul său calculator portabil

Principalul producator mondial de telefoane mobile, Nokia, a anuntat luni (24 august 2009) ca pregateste lansarea primului sau calculator portabil de mici dimensiuni, in conditiile in care gigantul finlandez se confrunta cu scaderea vânzarilor si concurenta crescuta pe piata smartphone-urilor, transmite AFP.

Modelul “Booklet 3G” va fi echipat cu sistemul de operare Windows, produs de Microsoft, si cu un procesor Intel Atom.
Aparatul va fi un PC “multifunctional”, cu o greutate de 1,25 kilograme, o grosime de 2 centimetri si o autonomie de 12 ore, au declarat reprezentantii Nokia, care au semnat, saptamâna trecuta, un parteneriat cu Microsoft.

Mai multe detalii despre acest model vor fi oferite la inceputul lui septembrie. Acest anunt marcheaza intrarea producatorului finlandez de telefoane pe piata calculatoarelor portabile, in conditiile in care producatorii traditionali de telefoane mobile, precum Sony Ericsson, se confrunta cu o perioada dificila.

Compania Nokia, care controleaza 38% din piata mondiala a telefoanelor mobile, a fost afectata de scaderea cifrei de afaceri din cauza crizei financiare si a concurentei venite din partea telefoanelor iPhone (Apple) si Blackberry (Research in Motion).

Nokia a lansat, de curând, un magazin on-line de “aplicatii” si programe pentru telefoanele mobile, la câteva luni de la initiativa similara a companiei Apple pentru iPhone.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.