Pensionări pentru inculpaţii Vlăsceanu şi Voinea din dosarul permiselor ilegale

Fostul şef al Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări Vehicule (SPCRPCIV) Argeş, Codruţ Vlăsceanu, şi fostul său adjunct, Vasile Voinea, ambii inculpaţi în dosarul permiselor de conducere eliberate fraudulos, au depus cereri de pensionare, care au fost aprobate de prefectul judeţului Argeş, Marcel Proca.

Un al treilea inculpat din dosar, Daniel Zidaru, şi el fost angajat al SPCRPCIV Argeş şi-a depus demisia din funcţie.

„În acest moment, domnii Vlăsceanu şi Voinea îşi fac dosarele de pensionare, iar domnul Zidaru, în urma demisiei, nu va mai lucra în cadrul serviciului”, a declarat luni prefectul Marcel Proca.

Prefectul a precizat că asupra celor 3 nu au fost făcute nici un fel de presiuni pentru a renunţa la statutul de angajaţi ai SPCRPCIV Argeş, unde reveniseră după eliberarea din arest.

Codruţ Vlăsceanu, Vasile Voinea şi Daniel Zidaru au fost puşi în libertate pe 7 august, împreună cu alţi 11 arestaţi în acelaşi dosar, în urma unei decizii a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Alte 8 persoane arestate în acelaşi caz au rămas în continuare în Penitenciarul Târgu Mureş.

Fostul şef al SPCRPCIV Argeş, comisar-şef Gheorghe Codruţ Vlăsceanu, care este acuzat de constituire a unui grup infracţional organizat şi luare de mită în formă continuată, fostul adjunct al serviciului, comisar-şef Vasile Voinea, acuzat de constituirea unui grup infracţional organizat, luare de mită în formă continuată, permiterea accesului unor persoane neautorizate la informaţii care nu sunt destinate publicităţii, în formă continuată, fals intelectual aflat în legătură directă cu infracţiunea de luare de mită şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi subcomisarul Daniel Zidaru, pentru constituire a unui grup infracţional organizat, luare de mită în formă continuată.

Potrivit rechizitoriului întocmit de Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Piteşti, în perioada 2006-iunie 2008, cei 28 de învinuiţi din dosar au făcut parte dintr-un grupul infracţional organizat care a acţionat pe raza judeţului Argeş în scopul obţinerii unor sume de bani pretinse şi primite de la mai multe persoane, pentru a le facilita acestora obţinerea în mod fraudulos a permiselor de conducere de la SPCRPCIV Argeş.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.