EUR
4,76 RON
(-0.06%)
USD
4,19 RON
(+0.06%)
GBP
5,56 RON
(-0.22%)
CHF
4,19 RON
(-0.12%)
AUD
2,98 RON
(+0.01%)
CAD
3,16 RON
(-0.48%)
BGN
2,43 RON
(-0.08%)
RUB
0,07 RON
(+0.11%)
ZAR
0,29 RON
(-0.06%)
BRL
1,11 RON
(-0.7%)
CNY
0,62 RON
(+0.05%)
INR
0,06 RON
(+0.53%)

Primăria acordă „bonusuri” consistente clienţilor fideli

0

Municipalitatea ieseana a decis sa ofere pe tava o suma impresionanta pentru aceasta perioada de criza financiara. In jur de 8 milioane de lei au fost dirijati fara licitatie pentru lucrari de asfaltare si pavare a trotuarelor.

O firma este marea cistigatoare a acestui artificiu facut la marginea legii. Societatea Euroconstruct Group ar urma sa beneficieze de aproximativ sase milioane de lei din cele opt milioane lei.

Ca si in urma cu doi ani, municipalitatea a majorat doua contracte prin acte aditionale. Mare parte din sume reprezinta insa lucrari noi, nu suplimentari ale unor investitii prinse in contractele initiale.

Finantarea acestor lucrari se face cu bani din creditul Dexia, imprumut care trebuie rambursat de ieseni in urmatorii 20 de ani. Unul din contractele majorate de municipalitate este cel pentru etapa a doua din „Marea Asfaltare„.

Actul aditional are o valoare de aproximativ sase milioane lei. Trebuie sa asfaltam strazi precum Canta si Arcu. Aici s-au terminat lucrarile de modernizare a liniilor de tramvai. Se va lucra la aceleasi preturi obtinute la licitatia de anul trecut„, a declarat Mihai Chirica, directorul tehnic al Primariei.

Astfel, in total, majorarea de la „Marea Asfaltare” are o valoare totala de aproximativ sase milioane lei, fara TVA. Mai mult de jumatate din suma este reprezentata de modernizarile necesare pentru strada Canta. Lucrarile sint estimate la peste 3,5 milioane lei, fara TVA si vor fi realizate de firma Euroconstruct Group.

Societatea a fost preferata de municipalitate, chiar daca de curind Euroconstruct Group a fost nevoita sa asfalteze in totalitate strada Costache Negri. Artera a fost modernizata prin acelasi program finantat prin creditul Dexia. Lucrarea nu a rezistat insa nici doi ani si a fost refacuta cu fondurile firmei private pentru ca era inca in perioada de garantie.

In ultimii ani firma Euroconstruct a castigat numeroase contracte importante pe bani publici. In total, societatea a adunat contracte de peste 50 milioane lei. Aceasta este valoarea cu TVA a contractelor derulate sau aflate in derulare intre municipalitate si Euroconstruct. Cele doua etape din „Marea Asfaltare” au adus firmei pina acum in jur de 32 milioane lei, cu TVA.

Sursa: Ziarul de Iasi

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.