Primul tur al alegerilor prezidenţiale, cel mai probabil pe 22 noiembrie 2009

PSD şi PD-L au convenit, de principiu, ca alegerile prezidenţiale să se desfăşoare pe data de 22 noiembrie 2009, urmând ca Executivul să stabilească definitiv data scrutinului.

„22 noiembrie s-a discutat în şedinţa coaliţiei ca data cea mai probabilă, acceptată, se pare, de ambele părţi. S-a discutat deja în coaliţie şi se pare că aşa va rămâne – data respectivă.

Sigur, mai sunt câteva chestiuni de pus la punct”, a declarat senatorul PSD Lia Olguţa Vasilescu, după şedinţa Biroului Permanent Naţional al PSD.

Surse din Partidul Democrat-Liberal au declarat duminică că primul tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale s-ar putea desfăşura pe 22 noiembrie, urmând ca al doilea tur să aibă loc la două săptămâni distanţă, pe 6 decembrie 2009.

Iniţial a fost luată în calcul şi data de 29 noiembrie pentru primul tur, cu turul al doilea pe 13 decembrie, însă această variantă însemna ca alegerile să se desfăşoare prea aproape de Crăciun, potrivit surselor citate.

La finalul şedinţei coaliţiei, prim-vicepreşedintele PD-L Adriean Videanu a declarat că un subiect discutat ”la modul general” a fost şi cel legat de ordonanţa de urgenţă privind alegerile prezidenţiale, urmând ca în cursul săptămânii următoare aceasta să fie fundamentată.

În cadrul şedinţei coaliţiei de guvernământ de luni se vor discuta şi propunerile pe tema modificării legii alegerii preşedintelui României, urmând ca faza finală a proiectului legislativ să fie aprobată în şedinţa de guvern de miercuri, au adăugat sursele democrat-liberale.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.