Topul companiilor cu cele mai mari datorii

– 20 dintre cele mai mari companii private din Romania au pasit in anul crizei cu bilanturile incarcate de datorii totale de peste 8,3 mld. euro, la afaceri cumulate de aproape 24 mld. euro, potrivit datelor aferente anului 2008 publicate pe site-ul Ministerului Finantelor.

.
Majoritatea datornicilor vin din energie si retail alimentar, sectoare care au avut nevoie de investitii masive pentru modernizare si extindere.

Cel mai mare datornic privat este in acelasi timp si cea mai mare companie locala, Petrom, care la finalul anului trecut avea datorii totale de peste 1,3 mld. euro la afaceri de 4,5 mld. euro si un profit net de 277,8 mil. euro.

Alaturi de Petrom, controlata de austriecii de la OMV, Rompetrol Rafinare (Petromidia), intrata in portofoliul KazMunaiGaz, Petrotel Lukoil si Lukoil Romania, ambele controlate de rusii de la Lukoil, sunt companii care au acumulat datorii de sute de milioane de euro.

Totodata, companiile din retailul alimentar care au cunoscut o extindere agresiva domina topul celor mai indatorate companii private.

Sursa: Ziarul Financiar

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.