Controversaţi miliardari români şi-au făcut „cuib” în Monte Carlo

La Monte Carlo miroase a parfum fin, femeile par decupate din filmele cu James Bond, iar în afară de franceză şi engleză se aude tot mai frecvent limba rusă. În peisaj şi-au făcut apariţia, încet-încet, miliardarii din Carpaţi, care au, de regulă, un element în comun: toţi sunt legaţi de afaceri suspecte cu statul român.
Unii au probleme de natură penală, alţii sunt subiectul dezvăluirilor din presă, şi toţi, fără excepţie, simt nevoia să respire aerul tare din Monaco. Magnaţii români locuiesc în imobile de lux, aleargă sute de cai-putere pe stăzile şerpuite de pe coastă şi îşi plimbă divele pe Avenue Princess Grace.

.

Controversatul Gabriel „Puiu” Popoviciu îşi petrece vacanţele la Monte Carlo, unde deţine un apartament de aproape zece milioane de euro în imobilul Houston Palace, ridicat pe una dintre cele mai frumoase artere ale principatului. Şi aici, la fel ca în Bucureşti, „Puiu” este vecin cu Radu Dimofte (vărul Irinei Schrotter), asociatul său tradiţional în tunurile imobiliare din România cu fostele active ale statului.

La Monte Carlo, „Puiu” se distrează pe iahtul personal, într-un anturaj de fitze maxime, alcătuit natural din miliardarii Cristian Burci, Dan Fisher, Cătălin Voloşeniuc, Andreea Raicu etc.

Popoviciu a revenit în atenţia opiniei publice după ce şi-a petrecut în arest noaptea de 24/25 martie 2009, fiind reţinut de procurorii DNA pentru complicitate la abuz în serviciu în dosarul „Băneasa – Doi ş’un sfert”.

În timpul verii, şi Cristian Burci şi-a stabilit cartierul general în Monte Carlo, de unde, practic, îşi coordonează afacerile. Tot aici, funcţionează şi un birou al IRS – holdingul său feroviar. Se plimbă cu limuzina Mercedes argintie şi mănâncă regulat la restaurantele strălucitoare de lângă plaja monegască.

Burci este anchetat de procurorii DNA pentru afacerile sale cu Compania Naţională CFR din perioada în care instituţia era condusă de celebrul Mihai Necolaiciuc, arestat acum în America.

Renumitul afacerist Ion Ţiriac este şi el prezent cu ditamai proprietatea în Monte Carlo. La mică distanţă de vestitul Cazinou din inima principatului, pe bulevardul Avenue Princess Grace (mama Prinţului Albert al II-lea), apartamentul lui Ţiriac-senior se află într-unul dintre cele mai scumpe imobile rezidenţiale din Monaco.

Aici, preţul unui apartament variază spectaculos între 5 şi 9,5 milioane de euro, chiar pe timp de criză.
Integral în Evenimentul Zilei

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.