84.000 de euro – atât ne costă două spaliere pentru plante căţărătoare!

0

– Era să fie şi mai rău: dintr-o „greşeală de calculator”, raportul de specialitate prevăzuse iniţial suma de 3.956.560 lei pentru spaliere.

.
Primăria sectorului3 din Capitală a bagat 84.000 de euro în două pergole care au fost ridicate în mai puţin de o lună. Una dintre pergole este amplasată în staţia de metrou Dristorului, iar cealaltă în vecinătatea unui părculeţ, pe strada Brâncuşi.

Pergola este o construcţie uşoară, făcută într-un parc sau grădină, constând într-o reţea de grinzi din lemn susţinute de stâlpi sau piloni, pe care se ridică plantele agăţătoare decorative.

Dimensiunile celor două pergole, lemnul din care au fost făcute precum şi suprafaţa pe care acestea s-au construit au rămas o enigmă chiar şi pentru consilierii locali ai sectorului 3.

Asta reiese din procesul-verbal al şedinţei Consiliului Local al sectorului 3 din data de 29.07.2009, în care pergolele lui Negoiţă au fost aprobate. La întrebările, puse în plenul şedinţei, de către consilierii locali, primarul Liviu Negoiţă a răspuns evaziv.

S-a găsit chiar şi o explicaţie pentru suma de 3.956.560 de lei, cât costau iniţial în raportul de specialitate cele două pergole. A greşit calculatorul.
.

„40.000 de euro face o casă la ţară, domnule primar”

Din dialogul purtat de primarul Liviu Negoiţă cu o parte din consilierii locali redăm câteva pasaje mai semnificative.

– „Am citit raportul de specialitate al acestui proiect, referitor la aceste lucrări de construcţii de regenerare urbană pe raza sectorului 3 şi ştim că aceste pergole din lemn se construiesc în parcuri sau grădini. Nu ştiu cum s-a luat această hotărâre de a se construi această pergolă pe raza sectorului 3. Mai intâi, când ne-au venit materialele, erau nişte sume de 3.956.560 euro”, a spus consilierul Niţu Mihai.

– “S-a rectificat, domnule consilier, a fost o greşeală de calculator”, a răspuns preşedintele de şedinţă.

– “Din materialul prezentat nu reiese ce dimensiuni vor avea, noi nu ştim ce dimensiuni vor avea aceste pergole, lemnul de ce calitate va fi, ce esenţă” a spus consilierul local Niţu Mihai.

Primarul Liviu Negoiţă a răspuns:

– „Domnule, sunt două pegole pe care le punem într-o zonă unde le vedeţi şi dumneavoastră, la staţia de metrou Dristor şi la zona de lângă părculeţul de la Brâncuşi. Acolo cetăţenii vin şi se aşează, stau şi ei seara lângă blocurile lor, în zonele pe care le-aţi văzut dumneavoastră, nu sunt de esenţă de cireş, nu însemnă că nu ştiu ce Dumnezeu se întâmplă, pur şi simplu nişte jardiniere pe care le plantăm la baza acestor pergole, să stea omul la umbră, să-i fie şi lui bine”.

„Da, domnule primar, dar costă 84.000 de euro, două” a atras atenţia consilierul Banu Alina.

Primarului Negoiţă a răspuns :

– „Două, asta înseamnă că lucrarea de acolo nu este făcută din trei beţe care sunt puse să stea împreună, are o justificare economică toată povestea asta, dar nu aş vrea să ne ducem în extreme, că sunt trei beţe puse încrucişat sau că ar trebui să fie vreo catedrală. Ceea ce vedeţi dumneavoastră acolo urmează să se justifice din punct de vedere economic, la ceea ce se întâmplă, nimic altceva, să vină Curtea de Conturi şi cine vreţi dumneavoastră să verfice dacă într-adevăr se justifică cheltuiala sau nu”.

Integral în Gândul

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.