Încă 500 de disponibilizări la Rulmenţi Bârlad

Din păcate, nori negri se adună din nou deasupra celui mai important agent economic bârlădean, respectiv SC Rulmenţi SA. Cu fiecare zi care trece, marea majoritate a celor 2.000 de salariaţi se tem pentru siguranţa locurilor de muncă.

Şi asta pentru că administraţia societăţii intenţionează să aplice din nou măsuri dure, chipurile pentru a redresa activitatea, iar cel mai la îndemână şi mai convenabil lucru este reducerea cheltuielilor de personal.

Vorbim aici de pregătirea unui nou val consistent de disponibilizări care, potrivit estimărilor, ar urma să afecteze nu mai puţin de 500 de familii.

Semnalul de alarmă sau, mai bine zis, strigătul de disperare aparţine unui muncitor, care ne-a transmis un memoriu pe site, din care reiese clar atmosfera din fabrică. Nu a trecut nici o jumătate de an de la ultima concediere colectivă, când au rămas pe drumuri 800 de salariaţi.

Este lesne de înţeles cam ce este în sufletul muncitorilor de la Rulmenţi. Oamenii sunt şi descumpăniţi de modul în care a reacţionat până acum Sindicatul Liber “Rulmentul”. De altfel, oamenii nu pot ierta sindicatului faptul că a acceptat cu uşurinţă valul de disponibilizări colective din aprilie, în urma căruia 800 de oameni au rămas pe drumuri.

Din toate acestea, se desprinde cu certitudine cel puţin un singur aspect: o mare parte dintre salariaţii de la Rulmenţi SA au ajuns la limita suportabilităţii. Deznodământul va fi aflat până cel târziu la mijlocul lunii viitoare. Ori vor fi daţi afară 500 de oameni ori vor accepta să li se diminueze salariile.

Sursa: Obiectiv de Vaslui

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.