Ştrandul Tineretului din Bacău, adus în paragină de edilii oraşului

Paragina vesela in care se afla bazinele de inot de la Strandul Tineretului demonstreaza ca administratia locala a stiut tot timpul sa fie grijulie cu propria clientela politica. Altadata loc favorit de distractie pentru mii de bacauani fara dare de mâna, strandul a ajuns o ruina din mijlocul careia au rasarit mai multi piloni din fier-beton. Utilitatea lor ramâne un mister: atât pentru institutiile abilitate ale statului, cât mai ales pentru noii patroni ai locului.

GEPEX, firma care a concesionat de la municipalitate Strandul Tineretului pentru o redeventa lunara modica, s-a obligat prin contractul nr. 30334 din 4 august 2006 la reabilitarea capitala a bazei acvatice. Contractul a fost amendat ulterior de mai multe ori, de fiecare data in favoarea concesionarului, care a beneficiat de nenumarate facilitati.

In august 2007, consilierii locali au dat unda verde proiectului de transformare a strandului in Parc de Distractii. Conform articolului 2 din HCL 322, consiliul aproba un Plan Urbanistic de Detaliu (PUD) prin care concesionarul GEPEX se obliga la “modernizarea bazinelor de inot”, pe lânga realizarea unor investitii in construirea de terenuri de fotbal sau patinoare.

Potrivit patronului firmei care a efectuat concesionarea, Gica Vlasie, investitiile au fost sistate din lipsa de fonduri. Vlasie a declarat ca articolele aparute in presa in ultima perioada, care dadeau in vileag controversele din jurul afacerii GEPEX Park, i-au creat o imagine proasta in fata institutiilor bancare.

Pozitia municipalitatii este la fel de echivoca precum intreaga tesatura de fapte din jurul concesionarii strandului. Contactat telefonic, viceprimarul Dragos Luchian a declarat ca in eventualitatea in care concesionarul nu respecta investitiile prevazute in contract, municipalitatea va aplica sanctiuni.

Acoperiti de motivatii si argumente care de care mai puerile, edilii i-au privat pe bacauani de un loc de agrement favorit, unul din ultimele la care mai puteau apela cei cu venituri mai mici.

Sursa: Desteptarea

loading...

Citește și
Loading...

1 Comentariu
  1. aloma spune

    si asa Bacaul este unul dintre cele mai urate orase din tara,unde sunt cele mai scumpe produsele etc… nu ai nici un loc de agrement strand, nimic,,,edilii” cum le ziceti dvs nu sunt nici pe departe gospodari, sau buni administratori, poate sunt dar ptr buzunarele lor, rusine sa le fie ca noi platim bani grei si ei isi bat joc la propriu de noi toti

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.