Traficanţii folosesc copii din România pentru a înşela statul britanic

Infractori straini fac trafic cu copii cu vârste incepând chiar si de la 3 luni, pe care ii aduc in Marea Britanie pentru a-i folosi la fraudarea cu milioane de lire sterline a sistemului de ajutoare sociale, potrivit unui articol publicat duminica de Sunday Times.

Micutii sunt luati de la familiile lor, adusi in Marea Britanie unde sunt folositi cu scopuri frauduloase in vederea obtinerii a diferite beneficii. În multe dintre cazuri, traficul de copii este realizat cu complicitatea parintilor.

Minorii sunt antrenati sa fure pe strada si sunt plasati alaturi de adulti ce nu le sunt rude, pentru a putea beneficia de bani proveniti din programe de asistenta sociala care ajung in cele din urma in conturile traficantului.

Potrivit Sunday Times, patru minori, presupuse victime ale traficului de copii, adusi din România, au fost transportati in centre de plasament in urma unei operatiuni a politiei desfasurate in aceasta luna in nord-estul Londrei.
Agentii de politie au gasit dovezi ce duc cu gândul la o posibila inselaciune a sistemului de ajutor in valoare de 100.000 de lire sterline.

Într-un alt caz ce implica traficul de copii, o banda se pare ca a falsificat documente pentru cel putin 500 de solicitari de ajutor cu o valoare totala de 4,5 milioane de lire sterline.

Acestea sunt primele dovezi detaliate ale felului in care traficul de copii este folosit pentru a delapida sistemul de ajutor britanic. Se banuieste ca banii au fost folositi pentru a plati casele si masinile de lux ale infractorilor straini.

Conform publicatiei britanice, Tandarei, o localitate din estul României, este una dintre bazele presupusilor traficanti.
Circa 100 de case noi si impunatoare, evaluate la 20 de milioane de lire sterline, au fost construite in ultimii 5 ani. Politia din Marea Britanie crede ca acestea au fost finantate partial din fraudarea sistemului de ajutor britanic.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.