EUR
4,84 RON
(+0.1%)
USD
4,31 RON
(+0.33%)
GBP
5,42 RON
(+0.27%)
CHF
4,48 RON
(+0.52%)
BGN
2,47 RON
(+0.11%)
BYN
1,80 RON
(+0.31%)
CAD
3,19 RON
(+0.42%)
RSD
0,04 RON
(+0.09%)
AUD
2,98 RON
(-0.17%)
JPY
0,04 RON
(+0.65%)
CZK
0,18 RON
(-0.05%)
INR
0,06 RON
(+0.74%)

BNR şi ARB vor analiza măsurile de suspendare a datoriilor IMM-urilor către banci

Specialistii Bancii Nationale a României (BNR) si cei ai Asociatiei Române a Bancilor (ARB) vor evalua si efectua simulari ale masurii de suspendare platii creditelor IMM-urilor catre banci, a declarat, marti (25 august 2009), prim viceguvernatorul BNR, Florin Georgescu, dupa intâlnirea cu presedintele Senatului, Mircea Geoana.

„Este util ca experienta unei tari importante din Uniunea Europeana in a aplica masuri pentru suspendarea platii creditelor IMM-urilor catre banci pentru o perioada sa fie examinata in România.

Specialistii BNR si ARB vor efectua evaluari simulari si vor comunica rezultatele analizelor”, a afirmat Georgescu. La rândul sau, presedintele ARB, Radu Ghetea, a catalogat propunerea pentru ajutorarea IMM-urilor ca fiind “interesanta”.

„Este o initiativa interesanta pe care am dezbatut-o azi (marti, 25 august 2009). Sunt multe IMM-uri care ar putea beneficia de aceasta masura.
Vom avea dezbateri cu membrii Consiliului de administratie la ARB si Banca Nationala a României pentru a vedea care sunt punctele in care masurile ar trebui sa se deosebeasca de cele din Italia„, a spus acesta.

În conditiile in care bancile isi vor pastra independenta si pot refuza adoptarea acestor masuri, presedintele ARB a precizat ca „astfel se creeaza intre banca si IMM un cadru in care poate exista dialog.
Bancile pot spune clientilor daca se incadreaza sau pentru a putea fi scutite de plata datoriilor”.

De asemenea, presedintele Asociatiei Oamenilor de Afaceri din România (AOAR), Florin Pogonaru, a mentionat ca aceasta masura va fi una eficienta.
„Este o masura simpla si eficienta. Ne-a lipsit o platforma de mediere pentru ca este in favoarea firmelor sa apeleze la aceasta masura”.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata