BNR şi ARB vor analiza măsurile de suspendare a datoriilor IMM-urilor către banci

Specialistii Bancii Nationale a României (BNR) si cei ai Asociatiei Române a Bancilor (ARB) vor evalua si efectua simulari ale masurii de suspendare platii creditelor IMM-urilor catre banci, a declarat, marti (25 august 2009), prim viceguvernatorul BNR, Florin Georgescu, dupa intâlnirea cu presedintele Senatului, Mircea Geoana.

„Este util ca experienta unei tari importante din Uniunea Europeana in a aplica masuri pentru suspendarea platii creditelor IMM-urilor catre banci pentru o perioada sa fie examinata in România.

Specialistii BNR si ARB vor efectua evaluari simulari si vor comunica rezultatele analizelor”, a afirmat Georgescu. La rândul sau, presedintele ARB, Radu Ghetea, a catalogat propunerea pentru ajutorarea IMM-urilor ca fiind “interesanta”.

„Este o initiativa interesanta pe care am dezbatut-o azi (marti, 25 august 2009). Sunt multe IMM-uri care ar putea beneficia de aceasta masura.
Vom avea dezbateri cu membrii Consiliului de administratie la ARB si Banca Nationala a României pentru a vedea care sunt punctele in care masurile ar trebui sa se deosebeasca de cele din Italia”, a spus acesta.

În conditiile in care bancile isi vor pastra independenta si pot refuza adoptarea acestor masuri, presedintele ARB a precizat ca „astfel se creeaza intre banca si IMM un cadru in care poate exista dialog.
Bancile pot spune clientilor daca se incadreaza sau pentru a putea fi scutite de plata datoriilor”.

De asemenea, presedintele Asociatiei Oamenilor de Afaceri din România (AOAR), Florin Pogonaru, a mentionat ca aceasta masura va fi una eficienta.
„Este o masura simpla si eficienta. Ne-a lipsit o platforma de mediere pentru ca este in favoarea firmelor sa apeleze la aceasta masura”.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.