Executarea silită nu este o variantă indicată pentru bănci în acest moment

Executarea silita nu este o varianta indicata pentru banci in acest moment deoarece nu exista o piata de vânzare nici pe sectorul imobiliar, nici pe terenuri sau fabrici, a declarat, marti (25 august 2009), presedintele Asociatiei Române a Bancilor, Radu Gratian Ghetea.

„Bancile nu sunt interesate de a executa silit, in acest moment, ci mai mult de a pastra clientii in viata, in activitate, pentru ca orice client sa poata trece aceasta perioada dificila.

A executa acum un apartament de 100.000 de euro, care atunci când a fost luat creditul facea 120.000 de eruo, iar acum face 80.000 de euro nu este un avantaj pentru nimeni, nici pentru banca, nici pentru client”, a spus Ghetea.

Acesta a mentionat ca, dupa ce va trece aceasta perioada dificila, va fi momentul adevarului, „cine va putea continua, va continua, iar cine nu – nu”.
„Daca vor putea continua activitatea ii vom finanta in continuare, iar cei pe ceilalti ii vom executa silit.

Dar acum vom da sansa tuturor sa treaca de perioada de criza”, a spus Ghetea. Potrivit sursei citate, România a mai trecut pâna in 2000 prin astfel de perioade, dar s-a trecut mai usor, deoarece România nu era atât de integrata la nivel international.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.