Executarea silită nu este o variantă indicată pentru bănci în acest moment

0

Executarea silita nu este o varianta indicata pentru banci in acest moment deoarece nu exista o piata de vânzare nici pe sectorul imobiliar, nici pe terenuri sau fabrici, a declarat, marti (25 august 2009), presedintele Asociatiei Române a Bancilor, Radu Gratian Ghetea.

„Bancile nu sunt interesate de a executa silit, in acest moment, ci mai mult de a pastra clientii in viata, in activitate, pentru ca orice client sa poata trece aceasta perioada dificila.

A executa acum un apartament de 100.000 de euro, care atunci când a fost luat creditul facea 120.000 de eruo, iar acum face 80.000 de euro nu este un avantaj pentru nimeni, nici pentru banca, nici pentru client”, a spus Ghetea.

Acesta a mentionat ca, dupa ce va trece aceasta perioada dificila, va fi momentul adevarului, „cine va putea continua, va continua, iar cine nu – nu”.
„Daca vor putea continua activitatea ii vom finanta in continuare, iar cei pe ceilalti ii vom executa silit.

Dar acum vom da sansa tuturor sa treaca de perioada de criza”, a spus Ghetea. Potrivit sursei citate, România a mai trecut pâna in 2000 prin astfel de perioade, dar s-a trecut mai usor, deoarece România nu era atât de integrata la nivel international.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.