Producătorii de BCA solicită sistarea importurilor de materiale de zidărie

Asociatia producatorilor de beton celular autoclavizat din România, Pro BCA, a solicitat Guvernului intreruperea temporara a importurilor de materiale de zidarie, pâna la introducerea unui sistem de verificare a conformitatii produselor respective cu reglementarile in vigoare.

Totodata, membrii asociatiei arata ca, in urma caderii cu 38% a pietei locale a materialelor de constructii, s-au creat supracapacitati de productie de circa 30%, importurile fiind insa subventionate in tarile de origine.

Directorul comercial al Somaco Grup Prefabricate, Eugen Pitic, a declarat ca producatorul român ar trebui sa fie mai bine protejat. Este necesara introducerea fie taxe suplimentare pentru importuri, fie subventionarea achizitiilor de gaze naturale si electricitate pentru productie, a apreciat, in nume personal, Eugen Pitic.

Reprezentantii Pro BCA au solicitat o intrevedere in cadrul unei sedinte de guvern pentru a prezenta propuneri de rezolvare a problemelor producatorilor autohtoni de materiale de constructii.

Asociatia cuprinde grupul Macon Deva, Celco Constanta, Soceram Bucuresti, Ecoblock Constanta si Somaco Grup Prefabricate, conform site-ului Pro BCA.

Anul trecut, piata locala de BCA a fost de circa 150-200 milioane de euro, având un volum de 2,8 – 3 milioane de metri cubi, dintre care importurile s-au ridicat la 300.000 metri cubi.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.