Proiecte semnate pentru promovarea Râşnovului şi zonei Bucegi

Contractele pentru finantarea din fonduri europene a proiectelor de promovare a destinatiilor turistice Râsnov si muntii Bucegi, in valoare totala de aproape doua milioane lei, au fost semnate, marti (25 august 2009), de catre ministrul Turismului, Elena Udrea si primarul orasului Râsnov, Adrian Vestea, potrivit unui comunicat al Ministerului Turismului.

Proiectele “Promovarea potentialului turistic al orasului Râsnov” si “Promovarea potentialului turistic antropic si natural din zona muntilor Bucegi” au fost semnate de cei doi oficiali la Cetatea Râsnov.

Ministerul Turismului va aloca in acest an 64 milioane de lei pentru lucrari de infrastructura turistica, in perspectiva organizarii in aceasta zona a editiei din 2013 a FOTE – Festivalul olimpic al tineretului european.

Ministrul Elena Udrea a vizitat la Râsnov, locul de pe Valea Carbunari unde va fi construita trambulina de sarituri cu schi-ul. Cererea de finantare pentru proiectul “Promovarea potentialului turistic al orasului Râsnov” a fost depusa la Ministerul Turismului la inceputul lui 2009 de catre Consiliul Local Râsnov, in parteneriat cu Asociatia Rosenau Turism.

Valoarea totala a proiectului este de 999.971 lei dintre care 824.032 lei reprezinta asistenta financiara nerambursabila (valoare eligibila). Obiectivul proiectului este acela de a promova potentialul turistic al localitatii Râsnov, care detine o bogata mostenire culturala, cu elemente de unicitate.

Sunt incluse in proiect Cetatea taranesca Râsnov, Biserica Veche Româneasca, Muzeul Râsnov, Biserica Evanghelica, obiceiurile si traditiile zonei, festivalurile si sarbatorile locale.

În cadrul proiectului, destinatia va fi promovata la expozitii si târguri, publicitate in mass media, vor fi organizarea de evenimente culturale si artistice care sa atraga turistii si sa prezinte atractiile si specificul zonei.

De asemenea, va fi realizat un portal electronic de informatii care va fi utilizat ca un ghid comprehensiv al localitatii si al turismului din zona, vor fi editate materiale informative – ghiduri turistice, albume, reviste de istorie si turism, brosuri, pliante, harti turistice, seturi de fotografii de epoca CD-uri si DVD-uri turistice.

Proiectul “Promovarea potentialului turistic antropic si natural din zona muntilor Bucegi” apartine Asociatiei Microregiunea Turistica “Muntii Bucegi” si are o valoare totala de 948.000 lei, dintre care 780.705 lei asistenta financiara nerambursabila (valoare eligibila).

Activitatile specifice ale proiectului sunt realizarea unui portofoliu de fotografii, construirea unui portal web pentru promovarea zonei turistice Bucegi, realizarea unor tiparituri de prezentare a zonei turistice, precum brosuri tematice cu privire la sporturi de vara, sporturi de iarna, cultura, istorie-arta, culte-biserici, mânastiri, schituri, sarbatori religioase, gastronomie, evenimente harta zonei turistice, harta turistica, realizarea si amplasarea unor panouri stradale.

Cele doua contracte sunt primele dintr-o serie de 19 care urmeaza sa fie semnate in perioada urmatoare.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.