România va organiza Global Forum 2009

România a câstigat organizarea editiei a XVIII-a Global Forum in competitie cu Statele Unite, Elvetia si Taiwan, fiind pentru prima data când un astfel de eveniment are loc intr-o tara din Europa de Est, se arata intr-un comunicat al organizatorilor.

Global Forum 2009, cel mai important eveniment la nivel mondial in domeniul tehnologiei informatiei si al comunicatiilor, va reuni, in perioada 19-20 octombrie 2009, la Palatul Parlamentului din Bucuresti, experti si reprezentanti la nivel inalt din intreaga lume.

Aflat la cea de-a XVIII-a editie, Global Forum furnizeaza un cadru propice pentru dezbaterea la nivel international a solutiilor si aplicatiilor din domeniul tehnologiei informatiei si a comunicatiilor in contextul situatiei economice, politice si sociale.

Temele abordate in cadrul editiilor anterioare au inclus promovarea economiei digitale, integrarea solutiilor IT&C in serviciile pentru comunitati, informatia si inovatia la baza unei societati competitive.

Evenimentul, gazduit, pâna in prezent, de Statele Unite ale Americii, Franta, Italia, Belgia, Suedia, Marea Britanie sau Japonia, va reuni la Bucuresti reprezentanti deja confirmati ai Comisiei Europene, Comisiei Federale de Comert (SUA), Comisiei Federale a Comunicatiilor (SUA), Biroului Federal de Investigatii (SUA), Ministerului Industriei Tehnologiei Informatiei si Comunicatiilor din China, Ministerului Internelor si Comunicatiilor din Japonia si numerosi reprezentanti ai administratiilor guvernamentale si autoritatilor locale din toate colturile lumii.

Subiectele principale care vor fi dezbatute reprezinta cele mai importante teme ale societatii actuale, precum reforma economiei la nivel mondial, stimularea implementarii IT&C in sectoarele de activitate la nivel public si privat pentru a sprijini cresterea economica a societatilor lumii, redefinirea dialogului dintre stat si cetatenii sai prin mijloacele moderne ale comunicarii electronice, conceptele de e-guvernare si e-administratie, inovatia si progresul in domeniu, viitorul Societatii Informationale si impactul sau asupra organizarii generale a societatii.

,,Suntem onorati sa fim prima gazda est-europeana a uneia dintre cele mai importante intâlniri globale ale Societatii Informationale, intâlnire care aduna in jurul aceleiasi mese reprezentantii industriei IT&C si cei ai autoritatilor guvernamentale din toata lumea.

Implementarea tehnologiilor IT&C in cât mai multe domenii de activitate, atât publice cât si private reprezinta o prioritate pentru România si pentru mine personal ca ministru.

Doar astfel putem transforma societatea româneasca intr-una bazata pe cunoastere si competitivitate”, a declarat Gabriel Sandu, ministrul Comunicatiilor si Societatii Informationale.
Supranumit „Davos-ul IT-ului”, dupa prestigiosul eveniment din Elvetia, Global Forum a reunit, in 2008, la cea de-a XVII-a editie, participanti din peste 40 de tari.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.