Un avocat ieşean va intra ca apărător în „Dosarul Ridzi”

Fostul procuror anticoruptie si actualul avocat Gheorghe Suhan declara ca il va reprezenta in acest dosar pe Paul Diaconu, directorul Directiei Generale Economice si de Resurse Umane din cadrul Ministerului Tineretului si Sportului (MTS). Diaconu este unul dintre cei sase invinuiti si martori audiati la DNA in „Dosarul Ridzi”.

Voi merge miine (astazi – n.r.) la sediul Departamentului National Anticoruptie, unde il voi reprezenta pe domnul Paul Diaconu la audieri. Eu am discutat cu dumnealui si cred ca nu are absolut nici o vina in toate acuzatiile care sint aduse acolo. Paul Diaconu a fost un elev si un student de nota 10, acum fiind cel mai tinar profesor universitar de Stiinte Politice din Bucuresti„, a declarat ieri avocatul Suhan.

Acesta a precizat ca, in cadrul Ministerului, Diaconu era remunerat sub nivelul sau de pregatire si ca nu s-ar fi implicat niciodata in vreo infractiune, practicind meseria mai mult pentru acumularea experientei, decit pentru o anume suma de bani.

Pe linga Diaconu, procurorii anticoruptie au audiat alti cinci angajati ai Ministerului Tineretului si Sportului. Fostul ministru al Tineretului si Sportului, Monica Iacob Ridzi, este printre cei care s-au prezentat in urma cu doua saptamini la sediul DNA, unde i s-au prezentat invinuirile in dosarul „Ziua Tineretului”.

Fostul ministru risca sa fie trimis in judecata pentru ca ar fi incercat sa ascunda procurorilor informatii relevante. Intregul scandal a pornit dupa ce s-au descoperit nereguli privind cheltuirea sumei de 630.000 de euro din bugetul Ministerului de „Ziua Tineretului”.

Sursa: Ziarul de Iasi

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.