EUR
4,84 RON
(-0%)
USD
4,28 RON
(0%)
GBP
5,41 RON
(0%)
CHF
4,55 RON
(0%)
BGN
2,48 RON
(-0.04%)
BYN
1,77 RON
(0%)
CAD
3,15 RON
(0%)
RSD
0,04 RON
(0%)
AUD
2,98 RON
(0%)
JPY
0,04 RON
(0%)
CZK
0,18 RON
(0%)
INR
0,06 RON
(+0.05%)

ABN Amro a înregistrat pierderi de 2,65 de miliarde de euro

Grupul bancar olandez ABN Amro, controlat in prezent de statul olandez, a anuntat ca in primul semestru al acestui an a inregistrat pierderi de 2,65 de miliarde de euro, informeaza cotidianul “Les Echos”.

Banca olandeza nationalizata precizeaza ca pierderea semestriala de 2,65 de miliarde de euro este cauzata in totalitate de operatiunile RBS, in vreme ce operatiunile preluate de catre statul olandez sunt profitabile.

În anul 2007, un consortiu format din grupul belgiano-olandez Fortis, cel bancar spaniol Banco Santander si banca britanica Royal Bank of Scotland (RBS) au preluat ABN Amro, cea mai mare banca olandeza, pentru 71 miliarde de euro.

Preluarea ABN Amro a constituit cea mai mare tranzactie incheiata vreodata in sectorul bancar, insa a intervenit cu doar câteva luni inainte de debutul crizei creditului pe piata imobiliara americana.

Pe fondul crizei financiare internationale, in luna octombrie 2008 grupul financiar belgiano-olandez Fortis a fost dezmembrat dupa nationalizarea de catre Olanda a majoritatii operatiunilor olandeze ale Fortis Bank Nederland, inclusiv activele ABN Amro, pentru 16,8 miliarde de euro.

Din cauza complexitatii celor doua serii de tranzactii in care a fost implicata ABN Amro, procesul de separare a operatiunilor ABN Amro preluate de RBS de operatiunile ABN Amro preluate de statul olandez se deruleaza in continuare.

Grupul bancar olandez a informat ca procesul de separare urmeaza sa se finalizeze pâna la sfârsitul acestui an.
În urma acestei separari va lua nastere o banca olandeza, controlata de stat, ABN AMRO Bank NV, care va fi apoi privatizata pâna in 2011, in timp ce restul operatiunilor vor fi redenumite Royal Bank of Scotland NV.

În România, incepând cu data de 15 octombrie, ABN Amro a devenit RBS România.
În prezent, RBS România isi desfasoara activitatea in 15 orase (Arad, Bucuresti, Brasov, Bacau, Cluj-Napoca, Constanta, Craiova, Galati, Iasi, Oradea, Pitesti, Ploiesti, Sibiu, Târgu-Mures si Timisoara) prin intermediul celor 27 de sedii, dar si cu ajutorul fortei de vânzari directe.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata