EUR
4,84 RON
(+0.41%)
USD
4,33 RON
(+0.98%)
GBP
5,44 RON
(-0.15%)
CHF
4,50 RON
(+0.91%)
BGN
2,47 RON
(+0.51%)
BYN
1,80 RON
(+0.64%)
CAD
3,20 RON
(-0.29%)
RSD
0,04 RON
(+0.41%)
AUD
2,97 RON
(-0.91%)
JPY
0,04 RON
(+1.61%)
CZK
0,18 RON
(-0.39%)
INR
0,06 RON
(+0.17%)

Dinu Patriciu: România are nevoie de 600.000 de concedieri în sistemul public

– 600.000 de bugetari ar trebui daţi afară din sistemul public, crede omul de afaceri Dinu Patriciu. În opinia sa, disponibilizările anunţate de executiv sunt insuficiente.

.
Omul de afaceri consideră că un număr de 600.000 de concedieri este rezonabil, explicând că o simplă comparaţie cu Georgia poate arăta cît de ineficient este statul român.

„Un funcţionar public la 75 de locuitori, fata de un functionar public la 13 locuitori. Aceasta este diferenţa. Nu poţi supravieţui în ziua de azi cu un asemenea raport. În 1990 România avea un bugetar la 40 de locuitori, azi are un bugetar la 13 locuitori„, a declarat omul de afaceri Dinu Patriciu.
.

Criza economică ţine de „prostia politică”, singurul sector profitabil este retailul

Omul de afaceri Dinu Patriciu a declarat, joi, că singurul sector cu potenţial este retailul, care reprezintă 35 mld. euro din produsul intern brut (PIB) şi trage după el o mulţime de alte industrii, cum ar fi construcţiile, adăugând că, în România, criza economică ţine de „prostia politică”.

Patriciu a mai spus că luna septembrie a fost cea mai neagră a anului trecut şi că, în România, criza nu a atins încă punctul critic.

Care relansare economică? Mă uit la oamenii politici cum dau din gură şi spun trăsnăi, de mi-e şi frică să mai deschid televizorul”, a spus Dinu Patriciu.

Omul de afaceri a afirmat că România ar trebui eliberată de birocraţi. „Fără debirocratizare sau dereglementare, România se îndreaptă spre cimitir. Mai devreme sau mai târziu, trebuie să o debirocratizăm, chiar şi după cinci ani, când va fi mai săracă”, a afirmat omul de afaceri.

Sursa: Money.ro

Citește și
3 Comentarii
 1. apolitics spune

  Dinu Patriciu are perfecta dreptate. Numai asa reusim sa iesim din criza. Birocratia excesiva este data de implicatiile electorale. Primarii si primariile angajaza in nestire pentru a-si plati astfel susutinatorii de la alegeri. La fel se intampla cu descentralizatele. Guvernul actual nu va face disponibilizarile pana dupa alegeri. Patriciu pune punctul pe i.

 2. ovi spune

  100% de acord cu patriciu; se pare ca e singurul care are dreptate cand vorbeste despre criza; multumiri redactiei ptr articolele cu patriciu (desi nu mi-e drag… totusi zice bine…)

 3. un oarecare spune

  lucrurile acestea le stiam si noi. Insa el ca individ este un un fara valoare. A ajuns acolo prin complicitate cu oamenii politici si a incercat sa manipuleze opinia publica. Nu trebuie sa fentezi statul de atatea miliarde pentru a stii asa ceva. Pana acuma nici un guvern nu s-a atins de bugetari in an electoral. Ba chiar adauga cate ceva pomeni electorala pentru a castiga voturi, lasand in urma un deficit mult mai mare decat anuntau si facturile urmatorului guvern. Din acest motiv suntem in aceasta situatie, partial fiindca li s-a permis unor asemenea indivizi ca si Dinu Patriciu sa isi faca de cap. Daca am lua o persoana care e nevoita sa lucreze suficient de mult cu aparatul de stat credeti-ma ca ar stii cum sa-l imbunatateasca si pe cine sa dea afara din bugetari. Dupa sindicatele bugetarilor salarul minim ar trebui sa creasca cu 100 ron pe an cel putin fara sa tina cont de inflatia pe care o creaza si de faptul ca de fapt cresterea lor de salar devine nula, insa ei sa aiba bani „sa poata trai” in conditiile in care pe multi nu ii preocupa altceva decat cum sa se ocupe de comisioane si de afaceri proprii profitand de functie.
  Uitati-va la oamenii de afaceri care au ajuns sus de tot in Romania si vedeti cati au beneficiat de ajutorul statuului sau au facut afaceri cu statul sub o forma sau alta. Exista acel top 300 capital si acolo era facuta o sinteza. Cand 80% din acel top este alcatuit din oameni care au reusit pe picioarele lor, evaziunea fiscala de la inceputul activitatii nu se pune, e singura forma de a te capitaliza si a te putea ridica,fiindca daca platesti taxe pt tot esti terminat, atunci poate si mentaqlitatea in mediul de afaceri romanesc si in politica va fi alta. insa nu apucam noi acele vremuri. Au patit cev cei care au golit bancoresx-ul. Si in cea mai mare parte erau oameni politici de toate culorile. Au rezolvat problema elegant trecand la bugetul public creditele neperformante si pe urma s-au specializat din ce in ce mai mult golind companiile de stat, ulterior pionii fiind trimisi peste hotare pentru a nu putea vorbi.
  Sa-l intrebe Patriciu pe Tariceanu de ce o companie de stat trebuie sa garanteze imprumutul bancar al unui client politic liberal, in timp ce alti furnizori ai statului de servicii isi asteptatu banii de o buna perioada de timp. Si in domeniul acesta lista poate continua. Nu va mai lasati pacaliti de asemenea indivizi care nu isi au locul pe asemenea editoriale.
  Asemenea afirmatii putem face multi dintre noi care lucram direct cu aparatul birocratic de stat. Vi se pare normal ca functionari care incep lucrul la ora 9 sa aiba pauza d emsa la ora 11.30 timp de 30 minute si sa se planga ce greu le este?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata