Discreţie cu şase zerouri: 3 acţionari ai Luxten, mai bogaţi cu 4 milioane euro

Claudiu Nicolae Radulescu, Ionel Pepenica si Olimpia Moica, unii dintre cei mai discreti oameni de afaceri locali, care se afla in spatele Luxten Lighting, companie cunoscuta mai ales prin contractele de iluminat public, sunt in acest an de criza mai bogati cu circa 4 mil. euro din dividendele incasate de la AEM – Timisoara, divizie de aparate de masura apartinand grupului Luxten si intrata in portofoliul acestuia in 1998.

.
AEM a avut anul trecut afaceri de 46,3 mil. euro, de peste trei ori mai mari fata cele din 2007, si un profit net de 4,2 mil. euro.

Potrivit datelor de pe site-ul Luxten, AEM Timisoara a fost infiintata in 1970, fiind producator si exportator de aparate de masura si control. In 1999 are loc fuziunea celor doua firme, Luxten Lighting si AEM sub numele de Luxten Lighting Company.

Potrivit datelor publicate in Monitorul Oficial, Claudiu Nicolae Radulescu, care detine 50,3% din AEM, dar si din Luxten Lighting, va incasa in contul acestei participatii la firma de contoare dividende in valoare de 8,45 milioane de lei (circa 2 milioane de euro), Ionel Pepenica va lua in contul pachetului de 24,15% din AEM 4 milioane de lei (circa un milion de euro), iar Olimpia Moica va incasa pentru cei 21,19% 3,56 de milioane de lei (0,8 milioane de euro).

Integral în Ziarul Financiar

Citește și
1 Comentariu
  1. costin spune

    care este pretul unei actiuni ?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.