Ieşenii sunt uluiţi de costurile pasajului de la Hala Centrală

Pasajul de la Hala Centrala tinde sa devina o adevarata gaura neagra pentru bugetul local. Daca, initial, se estima ca lucrarile vor costa 9,1 milioane lei, intr-un proiect de hotarare care va fi analizat de Consiliul Local Municipal Iasi se prevede suplimentarea valorii acestei investitii pana la aproximativ 25 de milioane de lei.

Cauzele acestei „explozii” a valorii lucrarilor ar fi vestigiile gasite in zona dupa sapaturi, dar si proiectul nou de reabilitare a esplanadei de la Hala. In aceste conditii, pasajul pietonal a depasit cu mult nu numai costurile initiale, ci si asteptarile edililor. Practic, pe langa costul lucrarilor deja executate, municipalitatea propune alocarea a inca 15,4 milioane lei, fara TVA, reprezentand lucrari de constructii si montaj, refacerea esplanadei si amenajarea spatiilor comerciale aferente pasajului.

Daca acesta ar fi singurul proiect la care se umfla costurile atat de mult, am fi norocosi. Cred ca nu exista lucrare platita din bani publici de pe urma careia cineva sa nu profite. Cred ca sumele care se iau pe sub mana de catre cei cu functii sunt extrem de mari, ceea ce se mai scapa prin presa e doar asa, cate un fir de praf. De asta este saracie si orasul sta atat de prost la capitolul strazi. Nu exista colt de oras in care sa nu fie gropi, sa nu fie strada peticita. Ei pe peticele de pe strazi iau bani ca si cum ar asfalta tot. Nicaieri in lume nu vezi asa ceva. La noi, ca la nimeni„, crede Constantin Teodorescu, 63 de ani, pensionar.

Probabil ca firma care face lucrarile la pasajul de la Hala o fi tot a unui edil, cu o amanta care a ramas fara posete de firma. Trebuia sa faca de undeva rost de bani si cum sa rezolve altfel problema daca nu marind pretul?!”, exclama Victor Chiriac, 27 de ani, agent de vanzari.

Sursa: Flacara Iasului

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.