Oltchim: PCC-SE dezinformează lumea afacerilor

Compania PCC-SE dezinformeaza lumea afacerilor, prezentând informatii total eronate, conform carora ar detine 58,72% din actiunile Oltchim, se precizeaza intr-un comunicat al combinatului vâlcean.

“Pe site-ul companiei, se observa ca aceasta firma dezinformeaza lumea afacerilor, prezentând informatii total eronate. Astfel, la acest link este postata informatia conform careia PCC-SE detine 58,72% din pachetul de actiuni al Oltchim.

Procentul real detinut de aceasta companie la Oltchim este de 12,158% (procent marit artificial de la 1%, ca urmare a diminuarii capitalului social al Oltchim in noiembrie 2007)”, se mentioneaza in comunicat.

De asemenea, conform sursei citate, Karl Dolkemeyer, membru in Comitetul Director al firmei de consultanta TMT, pe ale carei aprecieri se bazeaza PCC-SE când contesta masurile de achizitie de catre Oltchim a Petrochimiei Arpechim Pitesti, este in acelasi timp si membru in Consiliul de Supraveghere al PCC Rokita Polonia.

Aceasta din urma este o companie detinuta in proportie de 97,67% de PCC-SE si este un important concurent direct al Oltchim pe piata pentru o serie de produse.

“Prin urmare, putem sa ne intrebam: unde este viziunea europeana de etica si conduita in afaceri pe care sustin ca o promoveaza reprezentantii PCC-SE?”, se intreaba conducerea combinatului.

Compania germana PCC SE preciza, in urma cu o saptamâna, intr-un comunicat de presa, ca actiunile pe care le intreprinde au la baza viziunea europeana de etica si conduita in afaceri.

“PCC SE este convinsa ca solutia propusa de conducerea Oltchim, bazata pe achizitia activitatilor de petrochimie de la Arpechim, contravine intereselor Oltchim, deoarece expune compania unor costuri financiare ridicate si nu garanteaza in niciun fel supravietuirea companiei pe termen mediu si lung, punând astfel Oltchim in real pericol de faliment in viitorul apropiat”, spunea Adam Lamentowicz, director de dezvoltare al companiei PCC.

PCC SE a depus in instanta pe data de 13 august a.c. o cerere de suspendare privind implementarea deciziei Comitetului Interministerial de Finantari, Garantii si Asigurari de aprobare a acordarii de catre banca Eximbank a unei garantii de stat catre Oltchim in valoare de 49,6 milioane de euro.

Pe baza deciziei, Oltchim intentioneaza sa contracteze un credit in valoare de 62 de milioane de euro in vederea achizitiei de la Petrom a activitatii de petrochimie din cadrul Arpechim.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.