Renault obţine punctaj maxim pentru Grand Scenic la testul Euro NCAP

Renault obtine, din nou, 5 stele la testul Euro NCAP, de data aceasta pentru noul Grand Scénic, al 12-lea model din gama constructorului auto francez.

Noul Grand Scénic este echipat in serie cu ABS si AFU (Asistenta la Frânarea de Urgenta) si, in functie de versiune, cu sistemul ESC (Electronic Stability Control), cu functie suplimentara de Control in Sub-Viraje (CSV).

Rezultatul obtinut de compania franceza vine in anul in care criteriile aplicate de catre organismul independent de evaluare a sigurantei auto au devenit mai exigente, fiind luate in calcul, suplimentar, impactul lateral, impactul posterior, protectia pentru copii, protectie adulti, protectie pietoni si nivel de echipare.

Grand Scénic preia anumite elemente din gama Mégane, printre care dublu senzor de impact lateral, o inovatie inaugurata pe Laguna III, 6 airbag-uri, dintre care cele dispuse in zona torace/bazin au camera dubla, Sistemul Renault de Protectie, care asociaza pretensionarea dubla, limitatorul de efort si dublul airbag adaptiv, tetiere de generatie noua.

Renault este singurul constructor din Europa care a obtinut de 12 ori punctajul maxim la testele Euro NCAP.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.