Reţeta de sifonat banii de la Fortus SA a fost contestată de creditori

„Reteta de sifonat banii” de Fortus SA a fost contestata de catre creditorii principali ai societatii. Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) si Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) au depus la inceputul saptaminii la dosarul de insolventa a combinatului de utilaj greu contestatii cu privire la procesul verbal intocmit in data de 20 august in urma intilnirii Comitetului Creditorilor.

Nemultumirile celor doi creditorilor sint legate de o serie de contracte incheiate de administratorul judiciar, societatea Sigma IPURL reprezentanta de Adrian Ababei, cu cabinete de avocatura Maria Aldea pentru 10.000 de lei pe luna plus TVA, Stoica si Asociatii pentru sume de 375 euro pe ora, evaluatorul Rodica Nitescu pentru 115.000 lei si cu Dan Nitescu pentru 69.000 lei.

AVAS a depus deja o contestatie cu privire la procesul verbal, dar mai multe informatii nu va putem oferi pe moment„, a fost raspunsul unuia dintre reprezentantii departamentului de mass-media.

In data de 20 august la sediul Fortus a avut loc adunarea Comitetului Creditorilor din care facea parte sapte membri ce avea pe ordinea de zi aprobarea contractelor judiciare si de evaluare. La inceputul intrunirii Ababei a adus la cunostinta celor prezenti ca doi membrii ai comisiei si-au pierdut dreptul de a face parte din comitet.

Sursa: Ziarul de Iasi

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.