Severin Tcaciuc, încarcerat la Penitenciarul Botoşani

Omul de afaceri Severin Tcaciuc a fost încarcerat în Penitenciarul Botoşani, a declarat joi (27 august 2009) ofiţerul de presă al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, Johanna Popescu.

Ministerul Justiţiei şi Libertăţilor Cetăţeneşti (MJLC) a confirmat, pe 12 august, că Severin Tcaciuc a fost arestat de autorităţile austriece în vederea predării în România.

Într-un comunicat se preciza că Ministerul Federal de Justiţie al Republicii Austria a informat MJLC în legătură cu faptul că cetăţeanul român Severin Tcaciuc a fost arestat de autorităţile judiciare austriece pe 11 august 2009, în vederea predării acestuia autorităţilor române, în cadrul procedurii de extrădare.

Sursa citată menţionează că în perioada 2004-2006 MJLC a solicitat autorităţilor austriece extrădarea cetăţeanului român Severin Tcaciuc în vederea punerii în executare a mai multor mandate de executare a pedepsei cu închisoarea, emise de Judecătoria Suceava şi Judecătoria Bistriţa, respectiv în vederea punerii în executare a unui mandat de arestare preventivă.

De asemenea, în comunicat se mai arată că pe 16 noiembrie 2004 Severin Tcaciuc a fost arestat provizoriu în vederea extrădării, iar pe 26 noiembrie 2004 a fost pus în libertate sub supraveghere până la soluţionarea definitivă a cererilor de extrădare formulate de autorităţile române.

„Toate cererile de extrădare formulate de autorităţile române au fost admise de autorităţile austriece printr-o decizie din 2009 a Tribunalului de Land pentru Cauze Penale Viena. Preluarea sub escortă din Austria şi aducerea în ţară a cetăţeanului Severin Tcaciuc va fi asigurată de Ministerul Administraţiei şi Internelor”, subliniază MJLC.

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Dan Nica, a anunţat, pe 12 august, că omul de afaceri Severin Tcaciuc, arestat în Austria, va fi adus în România.

„A fost arestat în Austria, în baza mandatului internaţional de arestare emis, şi se află în custodia autorităţilor austriece, iar săptămâna viitoare va veni în România”, a precizat Nica, într-o conferinţă de presă, la Palatul Victoria.

Autorităţile austriece au anunţat Interpol Bucureşti cu privire la arestarea, pe 11 august, a cetăţeanului român Severin Tcaciuc, în vârstă de 50 de ani, urmărit internaţional din anul 2004, a precizat Poliţia Română.

Pe numele lui Tcaciuc au fost emise mai multe mandate de executare a pedepsei pentru infracţiuni de înşelăciune, evaziune fiscală şi ultraj, a menţionat sursa citată.

Potrivit unui comunicat de presă, Poliţia Română, prin intermediul şi cu sprijinul Ministerului Justiţiei şi Libertăţilor Cetăţeneşti, a angajat procedurile de extrădare a omului de afaceri Severin Tcaciuc.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.