Toamna se numără miniştrii: Ultimele zile ale Ecaterinei Andronescu la Educaţie

Ecaterina Andronescu ar mai putea fi ministru numai până miercurea viitoare, pe 2 septembrie, când premierul îşi va asuma răspunderea pe pachetul de legi ale educaţiei.

.
Mandatul Ecaterinei Andronescu la Ministerul Educaţiei se apropie de final, au declarat surse din conducerea PDL.

Premierul Emil Boc este hotărât să-şi ducă la bun sfârşit demersul privind asumarea răspunderii pe pachetul de legi ale educaţiei, în ciuda opoziţiei pesediştilor.

Singura salvare a ministrului Educaţiei ar fi ca textele legilor să fie pe placul şefului Guvernului, adică să includă soluţiile comisiei Miclea, asumate atât de PDL, cât şi de PSD şi incluse în programul de guvernare cu care a plecat la drum Cabinetul Boc. Varianta finală a fost prezentată miercuri în şedinţa de guvern, dar nu a fost făcută publică.

Noua formă a legii a fost creată după ce şeful Guvernului i-a trimis pe experţii lui Băsescu să-i explice încă o dată Ecaterinei Andronescu de ce sunt mai bune soluţiile Comisiei prezidenţiale pentru educaţie.

Surse guvernamentale susţin însă că textul ministrului este de fapt un compromis între propunerile PSD şi cele ale comisiei prezidenţiale, rezultatul fiind în contradicţie cu aşteptările premierului. „Premierul este decis să mergă mai departe cu asumarea chiar cu riscul destrămării coaliţiei. Mai mult ca sigur o va demite (n.r. – pe Andronescu) pe 2 septembrie. Soarta ei e pecetluită“, au declarat pentru Cotidianul surse din conducerea PDL.

Cu sau fără Ecaterina Andronescu în echipa guvernamentală, asumarea răspunderii guvernamentale pe pachetul educaţiei este mai nou mărul discordiei în coaliţia PDL-PSD. În spatele reformei se ascunde de fapt războiul dintre Traian Băsescu şi Mircea Geoană pentru capital electoral. În timp ce primul doreşte să utilizeze educaţia ca temă de campanie, celălalt ţine cu orice preţ să-l împiedice.

Sursa: Cotidianul

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.