Turcia va ridica obligativitatea vizelor pentru români

Turcia va ridica obligativitatea vizelor pentru români cel mai probabil începând cu luna septembrie 2009, a declarat joi (27 august 2009) ministrul român de Externe, Cristian Diaconescu, care se află într-o vizită oficială în această ţară.

„Turcia a luat decizia de a ridica vizele pentru cetăţenii români care călătoresc în această ţară, cu un drept de şedere mai puţin de 90 de zile.
În câteva zile se va lua şi decizia guvernamentală şi se va stabili şi data de la care se va aplica această măsură, probabil că din septembrie”, a precizat Cristian Diaconescu.

Şeful diplomaţiei române efectuează o vizită de două zile Turcia, la invitaţia omologului său Ahmet Davutoglu. Pe agenda vizitei figurează convorbiri cu şeful diplomaţiei turce şi o întâlnire cu preşedintele Turciei, Abdullah Gul.

Cu acest prilej, vor fi abordate teme de actualitate din sfera politică şi economică, subiecte ce vizează cooperarea sectorială, prezentul şi viitorul colaborării la Marea Neagră, precum şi teme de actualitate de pe agenda internaţională.

În plan economic, o atenţie deosebită este acordată implicării celor două părţi în dezvoltarea unor proiecte strategice în domeniul energiei, în principal a Proiectului Nabucco, în stimularea prezenţei investitorilor români pe piaţa turcă, în creşterea schimburilor economice bilaterale, astfel încât să se depăşească pragul de 10 miliarde dolari pentru schimburile comerciale, precum şi în colaborarea pentru intrarea pe terţe pieţe.

Cristian Diaconescu va participa în cursul zilei şi la deschiderea oficială a Consulatului General al României din Istanbul.

Citește și
2 Comentarii
 1. romania-constantine spune

  articolele pe care le dati ın internet nu mai sınt valide şi nici nu mai prezinta garantia textului au o vechime considerabila va rog sa verificati textele pe care lea-ti expus va multumesc

  1. admin spune

   Dumneavoastra ati accesat un text din arhiva, nu unul „la zi”.
   Acest text a fost publicat pe 27 august 2009.
   Data este afisata la fiecare articol.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.