Ultima formă a legii salarizării unice: un manager de spital va lua până la 7 salarii minime pe economie, un farmacist 3,65 salarii

Seful Statului Major General va castiga de 10,35 de ori salariul minim pe economie, in timp ce un colonel va castiga intre 5,2 si 6,7 salarii minime pe economie, potrivit ultimei forme a legii unice a salarizarii din sistemul bugetar.

.
Legea salarizarii unice va afecta 1,4 de milioane de salariati din sistemul bugetar si va functiona pe baza unei grile de ierarhizare in care raportul intre salariul minim pe economie si cel mai mare salariu din sistemul bugetar sa fie de maximum 1 la 15.

Salariul minim brut pe economie este in prezent de 600 de lei.

Un manager al unui spital cu peste 400 de paturi va castiga un salariu de 6,8 ori mai mare decat salariul minim pe economie, in timp ce un medic primar va castiga un salariu corespunzator unui coeficient cuprins intre 4,05 si 5,10, in functie de vechime.

Un farmacist primar poate ajunge pana la de 3,65 ori salariul minim pe economie.

Un director general grad II care lucreaza in administratia publica locala va castiga un salariu corespunzator unui coeficient de ierarhizare de 5,10, iar unui secretar din cadrul Consiliului General al Municipiului Bucuresti grad II i-a fost alocat un coeficient de 6,50.

Sursa: Ziarul Financiar

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.