Creditele destinate celor care angajează şomeri nu au mai fost accesate de 2 ani la Iaşi

Creditele cu dobanda avantajoasa acordate celor care angajeaza someri, sprijinite de bugetul asigurarilor sociale si oferite prin intermediul serviciului public de ocupare a fortei de munca, nu au avut niciun client in ultimii ani.

Desi contractarea unui astfel de credit ar rezolva o mare parte a problemelor cu care se confrunta agentii economici in special in aceasta perioada de criza, conditiile prea dificile impuse de obicei de institutiile bancare ii impiedica pe acestia sa acceseze un astfel de imprumut.

De mai bine de doi ani, creditele cu dobanda avantajoasa oferite de Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Iasi nu au atras niciun agent economic. Desi aceste credite au scopul de a stimula angajarile din randul persoanelor somere, nu sunt multi cei care se incumeta la a solicita astfel de imprumuturi.

Ultima data cand o companie ieseana s-a interesat de posibilitatea contractarii unui astfel de credit a fost in urma cu doi ani, dar nici aceasta intentie nu s-a concretizat, date fiind conditiile prea aspre impuse de institutia bancara. De altfel, anul acesta Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca nici macar nu a demarat o licitatie pentru selectarea bancii care ar putea oferi persoanelor interesate credite de acest tip.

Conform reprezentantilor AJOFM Iasi, creditarea este una dintre principalele masuri active oferite in scopul implementarii de noi locuri de munca. Aceste credite se acorda din bugetul asigurarilor pentru somaj si au o dobanda avantajoasa.

Suma alocata pentru fiecare loc de munca nou creat prin accesarea creditului este de 20.000 de lei, dar fara ca valoarea totala a creditului sa depaseasca 1.500.000 de lei. Conditiile impuse pentru contractarea acestor credite sunt, de foarte multe ori, dificil de acceptat de persoanele interesate.

Sursa: Flacara Iasului

Citește și
1 Comentariu
  1. George spune

    Puteti afisa conditiile pentru a putea obtine o firma un astfel de imprumut pe firma ?
    Perioada maxima de acordare a creditului______?
    Care ar fi rata la 30.000 euro pe 30 ani ________ ?
    Ce garantie trebuie sa aduc pentru a putea obtine acesti bani __ ?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.