Deşi e criză, Antibiotice estimează venituri de 15 milioane dolari din export

Antibiotice Iasi (ATB) va incepe in trimestru patru exporturile de produse injectabile in Statele Unite ale Americii, estimand venituri anuale de peste 15 milioane de dolari, a anuntat, joi, producatorul iesean de medicamente.

Antibiotice asteapta ca in foarte scurt timp sa obtina autorizarea necesara exportului, care va incepe inca din trimestrul patru al acestui an. Partenerii nostri de afaceri din SUA au lansat deja primele comenzi in valoare de doua milioane dolari, ceea ce reprezinta doar o prima parte a unui export planificat de peste 15 milioane dolari pe an„, se arata intr-un comunicat transmis Bursei de Valori Bucuresti.

Exportul de produse farmaceutice reprezinta in prezent o masura anticriza, in conditiile in care facturile de partenerii externi se incaseaza la 60-90 zile, fata de 230 de zile pe piata interna, potrivit companiei.

In 2008, exporturile Antibiotice au crescut cu 45%, la 26 milioane lei, avans sustinut de vanzarile de Nistatina, substanta activa utilizata in prepararea antiinfectioaselor de uz dermatologic, si de medicamente finite. Anul trecut, ponderea exportului in vanzari a fost 12%, iar pentru 2009 estimeaza atingerea unei cote de 15%.

Principalul produs de export este Nistatina, Antibiotice fiind al doilea producator mondial al acesteia, cu o cota de piata de 25%. Din punct de vedere valoric, Nistatina a reprezentat aproximativ 55% din totalul exportului, diferenta fiind acoperita de produsele finite.

Principalele piete de desfacere sunt Germania, Elvetia, Belgia, Franta, Marea Britanie, SUA, Vietnam, India, Siria, Irak, China si Iordania.

Producatorul de medicamente estimeaza pentru 2009 o crestere a cifrei de afaceri de 10%, la 238,5 milioane lei, si un profit net de 12,7 milioane lei, cu 20% mai mare fata de valoarea inregistrata anul trecut.

Sursa: Flacara Iasului

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.