Meryl Streep zâmbeşte… şi aduce încasări

Meryl Streep a implinit la sfârsitul lunii iunie 60 de ani. Marea parte a publicului care merge la cinema sunt tineri cu vârste intre 15 si 25.

Ceea ce insemana ca Meryl Streep a câstigat cele doua premii Oscar -Kramer contra Kramer (1979) si Alegerea Sofiei (1982) – inainte sa se fi nascut majoritatea acestor spectatori.

“Totusi, in mod miraculos, a devenit actrita cea mai de succes la Hollywood”, asigura realizatoarea Nora Ephron, regizoare a ultimului succes de casa a lui Meryl Streep, “Julie and Julia”, si care in SUA a avut incasari de 41 de milioane de euro, cu 14 mai mult decât a costat, noteaza ziarul El Pais.

Potrivit revistei Forbes, de fapt Angelina Jolie si Jennifer Aniston sunt cele care aduc cele mai mari incasari, dar in spatele lor se situeaza Meryl Streep gratie celor 420 de milioane de euro incasate de “Mamma Mia!”, cel mai de succes film dupa James Bond sau Iron Man.

Cu asemenea suma, “Mamma Mia!” a devenit filmul britanic cel mai de succes din istorie.
Ephron a calificat-o drept un miracol dar evenimentul se repeta cu frecventa judecând dupa cele 212 milioane de euro incasati cu 2 ani inainte pentru filmul “Diavolul se imbraca de la Prada”.

Pauline Kael, celebra critica de film care a si murit se plângea la vremea ei ca Meryl Streep ar trebui sa invete “sa râda mai mult si sa sufere mai putin”. Ceea ce Meryl a si fi facut… Streep transforma in aur tot ce atinge si nu doar pe ecrane.

“Julie and Julia” a adus pe primul loc al celor mai vândute carti in SUA cartea de bucate “Mastering the art of French cooking (1961), scrisa de Julia Child, tumultoasa casnica care prin retetele sale a cucerit telespectatorii americani si pe care o interpreteaza acum pe marele ecran Meryl Streep.

Tot ea a fost cea care a adus trupa ABBA pe listele de succes prin filmul Mamma Mia! iar filmul a popularizat nuntile in Skopelos (Grecia), la fel cum in anul 1985 biroul de turism din Kenya a considerat “Out of Africa” cea mai buna reclama facuta tarii: din 1985 in 1986 numarul turistilor straini a crescut de la 152.000 la 176.000.

Singurul lucru care nu se imbunatateste la Streep este salariul sau, mult sub cel al lui Jolie, Aniston sau chiar Reese Witherspoon. Pentru “Julie and Julia”, actrita a primit 5 milioane de dolari.

Totusi Ephron spune ca Meryl este cea care a stabilit suma “pe lânga obtinerea aprobarii pentru proiect”. Nu trebuie sa o compatimim insa pe actrita care mai primeste o suma substantiala din incasarile filmului.

Pentru urmatorul sau film regizat de Nancy Meyers, onorariul se va ridica de la 7 la 9 milioane de dolari. Asa cum spune Streep, cariera ei a fost o calatorie fascinanta in care a avut parte de toate.

“Când eram tânara visam sa ma casatoresc cu printul Charles”, spune ea amuzata. “I-am spus acest lucru când l-am intâlnit, adaugând ca simteau insa ca o legatura intre noi nu ar fi mers. Nu regret insa nimic din viata”, a marturisit ea.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.