EUR
4,75 RON
(+0.05%)
USD
4,22 RON
(-0.9%)
GBP
5,56 RON
(-1.23%)
CHF
4,24 RON
(-0.73%)
AUD
2,99 RON
(-0.39%)
CAD
3,14 RON
(-0.29%)
BGN
2,43 RON
(+0.02%)
RUB
0,07 RON
(+0.74%)
ZAR
0,29 RON
(+1.16%)
BRL
1,08 RON
(+2.3%)
CNY
0,63 RON
(-0.53%)
INR
0,06 RON
(+0.01%)

Udrea: O mare parte dintre activităţile din turism se desfăşoară în economia nefiscalizată

0

O mare parte dintre activitatile din turism se desfasoara in economia nefiscalizata, in afara legilor românesti, a declarat joi (27 august 2009) ministrul Turismului, Elena Udrea.

Unul dintre domeniile in care se desfasoara activitati la negru este agroturismul, respectiv pensiunile turistice, unde se desfasoara activitati de cazare ale persoanelor fizice neautorizate.

Potrivit Elenei Udrea, aceste pensiuni turistice care apartin persoanelor fizice neautorizate nu pot fi supuse unui control la Ministrului Turismului, deoarece sunt proprietati private, atâta timp cât nu sunt inscrise in circuitul agroturistic.

“Aceste activitati de cazare desfasurate de persoanele fizice neautorizate se desfasoara de foarte mult si nu avem nicio posibilitate de a interveni, pentru ca atributiile ministerului nu se pot exercita asupra unei proprietati private, care nu apare declarata ca fiind o proprietate privata pe care se desfasoara activitati turistice.

Acolo unde se intâmpla sa se organizeze acte de cazare la negru, controlul se opreste la poarta, pentru ca nu avem dreptul legal de a patrunde pe o proprietate privata si de a controla daca acolo se desfasoara intr-adevar o activitate la negru sau, pur si simplu, asa cum se spune de cele mai multe ori, gazda are musafiri”, a spus Udrea.

O alta activitate “profund legata de zona neagra a economiei” este, potrivit ministrului de resort, cea a alimentatiei publice, respectiv restaurantele. Aici, desi este o lege, nu de fiecare data primesti si bonul fiscal atunci când se face nota de plata, a remarcat Udrea.

“Pornind de la aceste realitati legate de turism, am pus in dezbaterea sedintei Consiliului Consultativ de azi si a membrilor Consiliului, problemele si nevoia gasirii de solutii, care sa fie preluate de Ministerul Turismului si puse in discutia Guvernului”, a mentionat sefa de la Turism.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.