330.000 de francezi au beneficiat de programul “Rabla”

Programul “Rabla” din Franta, prin care guvernul acorda o prima de casare de 1.000 de euro (1.420 dolari) cumparatorilor care renunta la automobilele lor mai vechi de 10 ani, se va incheia la sfârsitul acestui an, a anuntat vineri (28 august 2009) Patrick Devedjian, ministru responsabil cu punerea in aplicare a planului de relansare economica, transmite AP.

Dupa acest termen, autoritatile franceze vor analiza incheierea programului fara efecte economice majore, in colaborare cu alte guverne europene, a afirmat oficialul francez.

“Nu trebuie sa fie un efect de ghilotina la sfârsitul anului”, a explicat Patrick Devedjian, fara a da alte detalii in legatura cu planurile guvernului francez. Aproximativ 330.000 de cumparatori francezi au beneficiat de prima de casare, peste estimarile Guvernului, care se astepta la 220.000 de beneficiari ai programului “Rabla”.

Vânzarile de masini in Franta s-au majorat cu 3,1% in iulie, a III-a crestere lunara consecutiva.
PSA Peugeot Citroen, al doilea producator auto din Europa, a raportat o crestere de 5%, in timp ce rivalul sau francez Renault a anuntat o crestere cu 12% a vânzarilor in iulie 2009.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.