Agenţiile de turism lansează „colecţia de toamnă”

– Pe turismul intern sunt vizate în mod deosebit litoralul şi staţiunile balneare
– Pentru destinaţiile externe, preţurile sejururilor pornesc de la 100 de euro în Grecia

.

Doar câteva zile ne mai despart de toamnă – de aceea agenţiile au aruncat în piaţă noi oferte pentru acest sezon, astfel pe turismul intern acestea mizează pe litoral, iar pe destinaţiile externe se aşteaptă ca foarte solicitate să fie Tunisia şi Egipt.

Turiştii care şi-au ales toamna pentru a petrece un concediu în România au la dispoziţie varianta litoralului, la preţuri convenabile, cu ajutorul programelor „O săptămână la mare” şi „Litoralul pentru toţi” ce se derulează în perioada septembrie-octombrie.

Preţurile variază între 159 de lei în cazul unui hotel de 1* (un sejur de 6 nopţi/persoană) şi ajung la 495 de lei, la un hotel de 5*. Dar dacă doriţi să staţi mai puţin pe litoral există programul „Weekend la mare” prin care puteţi plăti între 90-150 de lei pentru 2 nopţi, a declarat Traian Bădulescu, purtător de cuvânt ANAT.

În acelaşi timp Traian Bădulescu a mai spus că agenţiile vor miza şi pe „Vacanţă la ţară”, deoarece implică locuri frumoase precum Bran, Moeciu, Maramureş, Sibiu. Programul va avea loc în perioada 1 septembrie – 1 noiembrie 2009 şi constă într-un pachet 6 zile/5 nopţi cazare în cameră dublă (duminică – vineri), la următoarele tarife: Pensiuni de 2 margarete = 150 lei/pers/sejur 5 nopţi cazare. Pensiuni de 3 şi 4 margarete = 195 lei/pers./sejur 5 nopţi cazare.

.

Tunisia şi Egipt, cele mai solicitate destinaţii din această toamnă

Şi la capitolul „extern”, agenţiile de turism au pregătit oferte tentante, spre exemplu vacanţe în  Tunisia, care „încep de la 200 de euro pentru 7 nopţi într-un hotel de 2-3 stele, cu mic dejun inclus şi transportul cu avionul asigurat„, a afirmat Traian Bădulescu.

El a mai amintit şi de Egipt, destinaţie pentru care turiştii trebuie să plătească pentru un sejur de la 300-400 de euro până la 1.000 de euro.

Alte oferte interesante pe care le veţi găsi pe piaţă în această toamnă sunt şi pentru destinaţii precum Albena, Bulgaria (pentru care trebuie să alocaţi 200-300 de euro pentru un sejur de 7 nopţi în sistem all-inclusive); Halkidiki, Grecia (pentru care trebuie să achitaţi 100 de euro – 7 nopţi – fără transport şi fără mâncare).

.

Agenţiile îşi pregătesc oferta pentru schi

Cum bine ştim, timpul trece repede, de aceea agenţiile încep de acum să-şi pregătească şi lista cu oferte pentru schi. „Noi am început deja să introducem oferte pentru schi şi credem că cele mai solicitate destinaţii vor fi Austria, Slovenia, Slovacia, Bulgaria, Franţa şi Italia„, a arătat Lucia Morariu,directorul general Eximtur.

Sezonul de schi începe mai devreme în Austria, chiar din octombrie-noiembrie, iar agenţii s-au grăbit să aducă pe piaţă oferte de sejururi la pensiunile austriece, la preţuri care  încep de la 200-300 de euro.

Integral în Curierul Naţional

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.