Dacia reia producţia, dupa 4 săptămâni de întrerupere

Societatea Automobile Dacia va relua productia pe 31 august 2009, dupa o intrerupere de 4 saptamâni determinata de efectuarea reviziei tehnice anuale.

Reluarea productiei se va face atât la Uzina Dacia, cât si la societatile furnizoare de pe platforma industriala de la Mioveni.

Potrivit responsabilului de relatii cu presa al societatii Automobile Dacia, Roxana Evaghelie, este vorba de circa 14.000 de salariati de pe platforma de la Mioveni care vor relua lucrul, dupa 4 saptamâni de concediu.

Uzina Dacia si platforma industriala de la Mioveni s-au aflat intre 3 si 30 august 2009 in revizie tehnica, timp in care constructorul de automobile a sistat productia, singurele departamente care au lucrat fiind cele de comercializare, mentenanta si reparatii.

Potrivit reprezentantilor Automobile Dacia, efectele acestei pauze de productie de aproape 1 luna nu se vor reflecta in rezultatele financiare ale companiei de la sfârsitul anului, intrucât a fost asigurat un stoc de productie pentru acoperirea contractelor interne si de export.

Conform estimarilor Asociatiei Producatorilor si Importatorilor Auto din România, in sectorul productiei auto si activitati colaterale lucreaza aproximativ 220.000 de oameni.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.