Ministrul Mediului anunţă o nouă modificare a Programului “Rabla”

Ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi, a declarat vineri (28 august 2009) ca va propune Guvernului o noua modificare a Programului “Rabla”, prin care sa fie eliminata obligativitatea ca certificatul de inmatriculare al masinii date spre casare sa fie pe numele persoanei care acceseaza programul guvernamental.

Nemirschi a declarat ca in urma unei analize a accesarilor acestui program s-a constatat ca, pe fondul crizei, vânzarea de autoturisme noi a scazut sub 50% in România, “desi Pogramul Rabla a reusit sa acopere jumatate din aceasta cantitate, venind in ajutorul producatorilor si importatorilor”.

“Tintele se pare ca nu vor putea fi atinse, respectiv cele 60.000 de unitati pentru 2009.
Si, in acest context, voi propune Guvernului sa faca o noua modificare a programului”, a declarat ministrul Mediului.

“E suficient sa am o factura, un contract de vânzare-cumparare, si masina se caseaza.
Fac dovada detinerii prin aceste acte. M-am dus la REMAT, la Politie si am radiat-o, la Fisc si am radiat-o, am practic acea dovada ca am dus o rabla sau 5 rable la casare, am suma de prima de casare, si cu ea ma duc si imi iau o masina noua”, a explicat ministrul Mediului.

Nicolae Nemirschi a participat, vineri, la deschiderea lucrarilor Adunarii Generale a Uniunii Nationale a Consiliilor Judetene din România, ce se desfasoara, in perioada 28 – 30 august, in statiunea Mamaia.

Citește și
1 Comentariu
  1. Eu spune

    Prea tirziu nene, mi-am luat deja SH cu 1 an vechime. Trebuia sa va ginditi de la bun inceput. Cei care mai poseda dacii de 20 de ani sunt numai pensionari care nu-si permit nici prin programul rabla o masina noua iar acesti batrini, pe buna dreptate vor sa participe la programul rabla prin intermediul copiilor acestora…iar pentru asta tre sa vinda masina veche si sa o inmatriculeze pe numele copilului…alti bani alta cheltuiala si timp pierdut…

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.