EUR
4,75 RON
(+0.05%)
USD
4,22 RON
(-0.9%)
GBP
5,56 RON
(-1.23%)
CHF
4,24 RON
(-0.73%)
AUD
2,99 RON
(-0.39%)
CAD
3,14 RON
(-0.29%)
BGN
2,43 RON
(+0.02%)
RUB
0,07 RON
(+0.74%)
ZAR
0,29 RON
(+1.16%)
BRL
1,08 RON
(+2.3%)
CNY
0,63 RON
(-0.53%)
INR
0,06 RON
(+0.01%)

Peste 28.000 de autoturisme puse la bătaie în etapa a III-a din Programul “Rabla”

0

Numarul autovehiculelor care poate fi solicitat in vederea finantarii este de 28.500, in cea de-a treia etapa a programului de stimulare a innoirii parcului auto national, anunta Administratia Fondului pentru Mediu (AFM).

Ultima etapa din acest an a Programulului “Rabla” se va desfasura in perioada 1 septembrie – 11 decembrie. Fondurile alocate noii etape sunt de 38 milioane de lei, acestea putând fi suplimentate cu suma ramasa neutilizata la sfârsitul etapei a doua sau, dupa caz, pot fi diminuate cu suma accesata in avans in etapa a doua, conform unui ordin publicat in iulie 2009.

Acest document mai stipuleaza ca un proprietar poate beneficia de mai multe prime de casare, prin achizitionarea mai multor autovehicule noi, in schimbul predarii spre casare a unui numar echivalent de autovehicule uzate.

Alta noutate adusa de Ordinul remis in iulie mentioneaza ca diferenta dintre pretul autovehiculului nou achizitionat si prima de casare poate fi asigurata de proprietar inclusiv prin credite bancare sau prin finantare in baza unui contract de leasing financiar.

Potrivit AFM, la data de 26 august verificarea cererilor de tragere depuse in august era in derulare.
La 26 august, primul ministru Emil Boc a anuntat ca este posibil ca Executivul sa-si asume raspunderea pentru programul “Rabla” pentru tractoare si utilaje, dar si pentru extinderea programului la persoanele juridice.

“Vom extinde programul “Rabla” pentru tractoare si utilaje incepând cu 1 ianuarie 2010. Este posibil ca aceasta masura sa fie inclusa chiar in pachetul asupra caruia urmeaza sa ne asumam raspunderea la inceputul lunii septembrie.

Vom extinde programul “Rabla” pentru persoanele juridice de la 1 septembrie 2009. Acest lucru se va face prin asumarea raspunderii, masura fiind inclusa in pachetul care va viza asumarea raspunderii Guvernului”, a spus Boc.

De asemenea, ministrul Mediului, Nicolae Nemirschi, a anuntat, la jumatatea lunii iulie 2009, ca are in plan introducerea in programul “Rabla”, incepând din a III-a etapa, a sistemului de voucher, destinat celor care nu detin o masina mai veche de 10 ani, dar dispun de banii cu care sa plateasca diferenta dintre prima de casare si valoarea finala a automobilului nou.

Potrivit oficialului, deocamdata nu a fost stabilita o valoare maxima a respectivului tichet, dar, pâna la demararea etapei a treia a programului, aceasta va fi cunoscuta. În 2009, bugetul total pentru programul “Rabla” destinat persoanelor fizice se ridica la 190 milioane lei.

Valoarea primei de casare platita de stat pentru o masina mai veche de 10 ani scoasa din uz este de 3.800 de lei. Tinta declarata de Ministerul Mediului este scoaterea din uz a 60.000 de autoturisme mai vechi de 10 ani.

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.