Şapte firme ieşene îşi încearcă norocul cu Ordonanţa de amânare a dărilor la stat

0

Cu toate că se expun obligaţiei de a plăti penalităţi de 0,1% pentru fiecare zi din cele 6 luni cât ar urma să beneficieze de prevederile Ordonanţei nr. 92/30 iunie 2009, 12 societăţi comerciale ieşene au solicitat amânarea la plată a obligaţiilor fiscale.

.

Dintre acestea, doar şapte au primit, deocamdată  acordul favorabil din partea Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Locale (DGFPJ) Iaşi.

„Este vorba despre patru contribuabili mijlocii, doi mari şi unul mic. Celelalte cinci cereri sunt încă în curs de soluţionare, aflându-se deocamdată în verificări pentru a se vedea dacă îndeplinesc toate cerinţele Ordonanţei”, ne-a spus Maria Ţăran, purtător de cuvânt al DGFPJ Iaşi.

Administratorii acestor societăţi speră astfel ca în cele şase luni cât vor fi „păsuiţi” de Fisc, efectele crizei economice să se atenueze, iar starea economico-financiară a firmei să se îmbunătăţească.

În caz contrar, există riscul să se afunde în datorii către stat, întrucât la taxele şi impozitele curente vor avea de achitat şi pe cele din lunile în care au beneficiat de amânare, la care se adaugă penalităţile.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.