EUR
4,75 RON
(+0.05%)
USD
4,22 RON
(-0.9%)
GBP
5,56 RON
(-1.23%)
CHF
4,24 RON
(-0.73%)
AUD
2,99 RON
(-0.39%)
CAD
3,14 RON
(-0.29%)
BGN
2,43 RON
(+0.02%)
RUB
0,07 RON
(+0.74%)
ZAR
0,29 RON
(+1.16%)
BRL
1,08 RON
(+2.3%)
CNY
0,63 RON
(-0.53%)
INR
0,06 RON
(+0.01%)

Şase foşti angajaţi cer în instanţă insolvenţa societăţii Avicola SA

0

6 dintre fostii salariati de la Avicola Iasi vor sa-i jumuleasca gainile latifundiarului Gigi Becali. Acestia au cerut in instanta insolventa societatii, unde actionar majoritar este europarlamentarul si patronul clubului de fotbal Steaua, din cauza unor sume pe care le au de primit. Directorul firmei sustine ca este situatie neplacuta care se va rezolva cel mai tirziu la inceputul saptaminii viitoare.

Corina Lesanu, Lenuta Chelariu, Catalina Sandu, Doina Cotiuga, Genoveva Sarbu si Claudiu Daniel Alexandru, au fost disponibilizati in ianuarie 2008. Au apelat la justitia ieseana pentru a-si reocupa pozitiile in cadrul societatii si primirea unor drepturi banesti ce se ridica la suma de aproximativ 90.000 de lei.

Primul termen de judecata care l-a dispus instanta in dosarul de insolventa cu numarul 5234/99/2009 va fi pe 6 octombrie 2009.

In ianuarie 2008 au fost dati afara 27 de angajati. Dintre acestia zece erau membri de sindicat,  iar sindicatul i-a sustinut financiar ca sa atace in instanta aceasta masura. Sapte si-au recistigat posturile, inclusiv si salariile restante, iar trei sint la recurs. Din pacate de anul trecut si pina acum nu au primit banii. Sfatuiti probabil de avocatul lor au solicitat insolventa societatii pentru a-si recupera drepturile salariale„, a sustinut Paul Patras, liderul de sindicat Avicola Iasi.

Corneliu Rosu, directorul Avicola Iasi a sustinut ca nu a primit citatie la dosarul cauzei si explica ca lucrurile nu stau tocmai asa cum se arata.

Conflictul pare sa fie mult mai incilcit decat atat. Dupa cum sustine Patras, pe timpul judecarii cei zece fosti membrii ai sindicatului au beneficiat de indemnizatia de somaj.

Odata cu decizia instantei definitive si irevocabile pe fir a intrat si Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Iasi, care a solicitat proprirea conturilor si inapoierea banilor dati odata ce au constatat ca cei 6 ieseni au fost reintrodusi in cimpul muncii si au de primit salarii restante pentru perioada in care s-a desfasurat procesul.

Directorul firmei Avicola Iasi, Corneliu Rosu, sustine ca nu este intimplator ca fostii salariati au cerut insolventa firmei tocmai in acest moment. El il suspecteaza de implicare pe Paul Patras-liderul de sindicat si sustine ca in prezent acesta face presiuni pentru renegocierea contractului colectiv de munca.

Sursa: Ziarul de Iasi

loading...

Citește și
Loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.