Termen de aprobare redus la dosarele pentru „Prima casă”

Executivul vrea reducerea termenului de finalizare a dosarelor pentru „Prima casă” şi un termen mai lung cu până la 20 zile pentru încheierea antecontractelor de vânzare-cumpărare a caselor

.
Premierul Emil Boc s-a întâlnit, ieri, cu reprezentanţi din conducerea Fondului Naţional de Garantare a Creditelor
pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii.

Şeful guvernului a arătat că este necesar să fie încurajate şi construcţiile de la zero, dat fiind că până în prezent au fost depuse doar aproximativ 100 de cereri de creditare pentru astfel de proiecte. Zilnic se depun între 100 şi 200 de cereri pentru „Prima casă”, numărul acestora depăşind deja 1.500, din care peste 1.200 au fost soluţionate.

Case noi, pe promisiuni de creditare

Preşedintele Fondului, Aurel Şaramet, a arătat că se va întâlni cu băncile pentru a găsi soluţii de reducere cu până la cinci zile a termenului de finalizare a dosarelor, dar şi de eliminare a unor proceduri.

În ceea ce priveşte stimularea construcţiilor noi, Şaramet a precizat pentru EVZ că ori vor fi modificate normele actuale, ori se va face un nou program, „anexă” la „Prima casă”. „Important e să găsim mecanismul prin care să antrenăm mai mult zona noilor construcţii”, a punctat Şaramet.

Sursa: Evenimentul Zilei

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.