Alegeri prezidenţiale pe 22 noiembrie 2009

Primul tur al alegerilor prezidenţiale va avea loc pe 22 noiembrie, iar cel de-al doilea pe 6 decembrie, au stabilit luni liderii coaliţiei de guvernământ.

„Data pentru desfăşurarea alegerilor pentru preşedintele României este 22 noiembrie primul tur, 6 decembrie turul al doilea”, a anunţat vicepremierul Dan Nica, la finalul şedinţei liderilor coaliţiei de guvernământ.

El a precizat că liderii PSD şi PD-L au decis să nu opereze nicio modificare a legislaţiei actuale, mai ales la capitolul condiţiilor de participare, „astfel încât să nu poată nimeni să spună că s-au schimbat regulile în timpul jocului”.

„Alegerile se vor desfăşura în aceiaşi termeni şi aceleaşi condiţii ca în 2004 şi în 2000”, a explicat Nica.

Vicepremierul a informat că se va schimba modalitatea de vot în secţiile special amenajate pentru alegătorii care nu se află în localitatea de domiciliu.

Potrivit lui Nica, astfel de secţii vor fi amenajate de principiu în fiecare localitate, inclusiv în cele turistice, aeroporturi şi gări, însă vor fi dotate cu aparatură de supraveghere video pentru a preîntâmpina fraudele.

„Acest lucru se poate realiza uşor. Nu vă gândiţi la lucruri foarte sofisticate sau la cheltuieli foarte mari, cu o cameră web se poate rezolva foarte bine şi acest lucru”, a spus Nica.

De asemenea, electorii care nu se află în localitatea de domiciliu şi doresc să se prezinte la urne vor completa o declaraţie pe propria răspundere în care vor preciza că au luat la cunoştinţă că sunt pasibili de pedeapsa cu închisoarea dacă votează de mai multe ori.

Nica a spus ironic că liderii coaliţiei au decis preîntâmpinarea turismului electoral şi „datorită unor informaţii conform cărora nu sunt foarte multe autocare disponibile pentru sfârşitul acestui an”.

Citește și
1 Comentariu
 1. Nelutu spune

  Va doresc multa sanatate la toti.
  Vreau doar sa va rog sa va ginditi la ideologia partidului si nu neaparat la candidati, deoarece ei reprezinta idea partidului lor. Daca gindim rational la ce anume vrem de la urmatorul presedinte sau care sint asteptarile noastre, ca un cetatean sanatos eu mi-as dorii ca viitorul presedinte sa-mi indeplineasca dorintele dupe cum urmeaza:
  -sa am loc de munca asigurat cu drepturi omenesti prin care sa i-mi cistig atit existenta mea cit si a familiei mele in mod cinstit si civilizat si nu atunci cind iau salaru dupe ce platesc toate datoriile catre stat, nu numai ca nu mai ramin cu nimic dar mai trebuie sa iau bani inprumut.
  -toti cei care au profitat de functiile lor sau a cunostintelor lor si au ajuns astazi milionari, inseamna ca au facut averi ilegale pentru care trebuie sa plateasca, ( adica bagati la puscarie si confiscate averile )
  Ar fi foarte multe cerinte pe care le avem toti dintre noi, dar cred ca daca urmatorul presedinte reuseste asa ceva fiti siguri ca o sa ne bucuram de venirea Craciunului cu adevarat fara sa fim tristi ca nu avem ce pune pe masa.
  Acum eu va intreb pe dumneavoastra, pe care din toti candidatii la presidentie i-ati auzit vorbind de asa ceva ? eu sigur l-am auzit pe Vadim Tudor, nu credeti ca sint fan de-al lui pentru ca stiu ca nu sta bine cu nervii si uneori o ia razna, dar cred ca un om cu atitea studii si cu atita capacitate de gindire nu cred ca poate sa ne duca spre ceva mai rau decit acum. Trebuie sa intelegem ca lucrurile mari le-au facut sau inventat oamenii mari, ori lasind la oparte scenele de scrizofenie ale lui Tudorica, credetima ca trec peste toate acestea si il aleg pentru functia de presedinte fara sa clipesc, pentru ca doar pe el l-am auzit ca-l intereseaza de ce o sa am eu pe masa de sarbatori, pe el l-am auzit ca-l intereseaza de citi bani o sa am in buzunar, ce educatie o sa dau copiilor mei… ori daca doar pe el il simt a-l interesa de soarta mea, de ce l-as vota pe altul.
  Va rog frumos nu ma mai lasati sa astept inca cinci ani si apoi altii cinci, si apoi altii cinci, pentru ca nu mai sint la virsta pubertatii sa ma doara-n cot de viata, nu mai am rabdare sa ascult promisiunile la toti hotii si perversii politici, va rog mult ajutatima si in acelasi timp ajutativa pe voi insiva, credetima ca nu este altu inafara de Tudorica.
  VA ROG MULT, NU MAI AM TIMP INCA CINCI SAU ZECE ANII SA ASTEPT.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.