Coaliţia discută despre desemnarea comisarului european

0

Liderii coaliţiei de guvernământ s-au reunit luni (31 august 2009) dimineaţă, la Palatul Parlamentului, pentru a discuta, în principal, despre desemnarea comisarului european din partea României, soluţiile anticriză, asumarea răspunderii Guvernului.

La şedinţa de luni dimineaţă a fost invitat şi ministrul Afacerilor Externe, Cristian Diaconescu, pentru a informa cu privire la stadiul discuţiilor privind obţinerea portofoliului de comisar european.

„L-am invitat pe domnul ministru Diaconescu pentru a avea o discuţie în coaliţie cu privire la comisarul european”, a declarat liderul PSD, Mircea Geoană, înaintea reuniunii.

El a precizat că ministrul de Externe va informa Biroul Politic Coordonator Central al coaliţiei guvernamentale cu privire la stadiul lobby-ului făcut pentru obţinerea unui portofoliu cât mai consistent pentru România. „Deocamdată, vorbim despre portofolii şi despre ceea ce putem obţine”, a spus Geoană.

La rândul său, prim-vicepreşedintele PD-L Theodor Stolojan a declarat că România este interesată de portofolii precum agricultura, transporturile sau dezvoltarea regională şi a subliniat că este important ca ţara noastră să nu se limiteze la nominalizarea pentru un singur portofoliu.

„Nouă ne trebuie 2-3 candidaţi foarte buni care să fie cunoscuţi deja la Comisia Europeană… Avem oameni care au condus negocierile pentru aderarea la UE, oameni care ulterior au condus şi Ministerul Integrării Europene şi Agricultura…

E foarte greu să te duci cu un om necunoscut acolo şi să-l prezinţi ca pe o mare speranţă la UE”, a afirmat oficialul PD-L.

Ministrul Afacerilor Externe, Cristian Diaconescu, şi ministrul pentru Afaceri Europene, Vasile Puşcaş, vor fi audiaţi, luni, de comisiile parlamentare de specialitate pe tema desemnării comisarului european din partea României.

loading...
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.