Ieşenii nu ţin cont de criză şi continuă să îşi achiziţioneze maşini

De parca nici nu s-ar sinchisi de criza financiara, iesenii continua sa isi cumpere masini si in 2009. Totusi, daca anul trecut multi ieseni preferau sa contracteze un credit bancar sau un leasing pentru a-si cumpara un autovehicul nou, in 2009 lucrurile s-au schimbat, acestia preferand sa isi cumpere o masina la mana a doua, dar cu banii jos.

Asa se face ca, in ciuda crizei financiare, inmatricularile de masini au crescut in judetul Iasi in primul semestru al anului 2009 fata de aceeasi perioada a anului trecut. Desi cresterea nu este foarte mare, de doar 2%, cifra este semnificativa in contextul crizei.

Potrivit reprezentantilor SPCRPCIV Iasi, in prima jumatate a anului 2009 au fost primite, in total, 11.800 de dosare de inmatriculare auto, fata de 11.600 in primul semestru al anului 2008.
Aici sunt incluse masinile noi si vechi achizitionate din strainatate, cele noi romanesti, dar si cele care si-au schimbat proprietarii, fiind deja inmatriculate in Romania. In prezent, parcul auto al judetului Iasi numara 117.000 de autovehicule inmatriculate, din care aproximativ 97.000 sunt autoturisme.

Potrivit reprezentantilor SPCPCIV Iasi, in primul semestru al anului 2009, baza comertului cu masini in judetul Iasi a fost constituita de autovehicule la mana a doua. Anul trecut, piata auto a fost oarecum echilibrata, neexistand discrepante mari intre vanzarile de masini noi si cele deja rulate.

Semestrul al doilea al anului 2009 a inceput cu o scadere semnificativa a inmatricularilor in judetul Iasi. Potrivit reprezentantilor SPCPCIV Iasi, in luna iulie, inmatricularile au scazut cu aproape 30% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Sursa: Flacara Iasului

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.