Marius Nistor: Vom cere Guvernului să intre în concediu nelimitat

Liderii sindicali resping decizia Guvernului privind concediul neplatit timp de 10 zile pentru fiecare salariat din sectorul public si avertizeaza ca vor cere “concediu nelimitat” pentru membrii Executivului.

,,Vom cere presedintelui României si membrilor Guvernului sa intre in concediu fara plata pe timp nelimitat”, a declarat Marius Nistor, presedinte al Federatiei Sindicatelor din Învatamânt Spiru Haret. Acesta considera masura ca fiind ilegala.

,,Nu vedem calea legala de a rezolva problema, vom gasi acele modalitati de lupta sindicala si nu greva, prin care vom sanctiona guvernantii si politicienii”, a subliniat Nistor, care a precizat ca nici functionarii publici nu sunt de acord cu reducerea salariilor prin acordarea de zile libere.

“Dupa ce ne-au luat toate sporurilor, nu ne platesc orele suplimentare acum vor sa ne mai ia si 10 zile din salariu. Îi vom da in judecata”, sustine Vasile Marica, presedinte al Aliantei functionarilor publici ,,SED LEX.

Cu proteste ameninta si sindicatele politistilor si vamesilor, personalul contractual si cel din institutiile de control, cât si angajatii din sistemul sanitar.
Cheltuie lile cu salarizarea personalului bugetar trebuie sa scada, in urmatoarele trei luni, cu 1,5 miliarde lei, este decizia Guvernului, anuntata, sâmbata, dupa o sedinta de Guvern.

Modalitatea de recuperare a acestor bani depinde de fiecare ordonator de credite si de sindicate care vor hotari daca vor trimite angajatii in zile fara plata sau vor lucra cu program redus.

Citește și
1 Comentariu
  1. zorana spune

    Nu cred ca aceasta e solutia economisirii, dar in lipsa totala de idei…o vor aplica pe aceasta. Pacat! Ne-am inselat inca o data (pentru a cita oara?) in privinta actualei clase politice si nu cred ca mai avem vreo sansa de a scapa de ei prea curind!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.